Summa sidvisningar

25 juli 2010

Nya hagar

Inte bara ridning när man har hästar.Idag har vi slagit ner en massa stolp till nya hagar. De gamla blir fort uppbetade och det behövs nytt fräscht gräs. Så idag var det en sådan dag då det kommer att kännas i armar och rygg imorgon vill jag lova.

Jessica har ledigt några dagar och är i Piteå och Amanda ska också vara ledig under nästa vecka.

Här hemma håller vi fortfarande på att tömma gamla grejjer. Nu är det snickarbodan som töms på sina gamla skatter. Mårten spikar panel på hallväggarna i stallet och han ska i veckan hämta ny panel till den nya sadelkammaren.

I veckan ska vi också få mer stenmaterial så vi kan hårdgöra hagar som är leriga och dåliga på vissa ställen.

Mirjam har hämtat hem sin häst Noi från bete. Den har blivit jättetjock och ska börja ridas igång nu. Noi får åka tillbaka på betet igen om någon vecka när han har ridits ett tag. Samma problem med Snaedis, hon svullar upp rejält och får inte beta under nätterna något mer just nu. Vi får hämta hem henne på kvällen och föra tillbaka henne varje morgon till beteshagen en bit bort.

Sleipnir och Drifandi har haft semester 1 vecka och varit uppe i Pauki. Nu är de tillbaka i sin beteshage till stort förtret för Oddi som just blivit så bra vän med Ida och Saeta. Drifandi tyckte inte att det var så kul att hans tjejjer hittat en annan kille medan han var borta.Nu har kvällarna börjat bli mörkare och man får tom tända lampan vissa kvällar. Kallare känns det också, nästan som om det är höst i luften.

Imorgon ska vi försöka hinna testa GPS lite eftersom vi inte hann detta idag. Spännande att se hur vår ridrutt ser ut och vilka höjder och hur långt vi rider.Bassi är en rackare på att ta högergalopp, fast det skulle vara vänster enl ryttaren. Men men vi jobbar på detta och det blir bättre och bättre.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar