Summa sidvisningar

3 juni 2009

Åska och hagel

Här är det kallt och ruggit. Åska och hagelskurar har vi haft idag. Det är bara ca 4 grader varmt. Tryggd går i väntas tider och ska föla vilken dag som helst. Det blir säkert när vi har tävling under helgen, eftersom de alltid brukar köra ihop sig på ett eller annat sätt när de ska föla.

Vår förening Bifrost har en toppen ovalbana. Nu fyller banan 5 år och det ska bli kul med tävlingar till helgen. Det är jättekul och toppen att det finns människor i föreningen som orkar dra i tävlingarna. Det är ett ENORMT jobb och de alla ska ha en jätteeloge, som håller på med allt detta.

Här på Galgbacken finns massor av olika fåglar som dyker upp med jämna mellanrum. Det måste vara ett eldorado för fågelskådare. Kungsörnar 2 st, en glada, en RÅKA (såna finns bara söderut), gulsparv,korsnäbb, blå kärrhök, snösparvar, hackspett, svanar, tranor, jorduggla, svalor ja en hel drös med olika fåglar så jag har säkert glömt någon art ja just det vi brukar även se storlom och andra sjöfåglar av olika slag.En räv smyger omkring och syns ibland på natten. Det är tur att de få hönor vi har kvar sover i hönshuset på natten.

Bassi har haft besök av veterinären Peter som tagit ett prov på honom. Det ska skickas in till något labb. Det är en massa prov som ska tas på hingstar som fyllt 5 år, om man ska få använda dem i avel. Vi får se om han blir godkänd för fortsatt avel denna sommar.Ikväll får vi besök av en kusin till mig och en gammal barndomskompis till henne. Vi ska äta SURSTRÖMMING. Mårten flyr fältet !

Min förkylning biter sig fast ännu och jag låter rosslig och snorig.

På gården finns en häst som heter Viktor. Han är expert på att smita ur hagar om han tycker det är trist. Så gissa vem som var ute och vandrade igår utanför sin hage ?

Jo där gick Viktor och vandrade i godan ro. Hur han tagit sig ut är en gåta, antingen krypit under tråden eller hoppat över. Han är en hejare på att hoppa också.

Nu är han i arresthage med stark ström och får gå där och filosofera med det gamla stoet Skjona. Skjona är 20 år i år och börjar se trött och sliten ut. Hon har tappat i hull och jag får försöka att stödmata henne för att få upp henne i trim lite. Vi har tänkt att se om hon går att betäcka en sista gång. Hon är efter en av sin tids finaste hingstar på island.

Otur fra Saudarkroki heter pappan. När man är avelsintresserad så frågar man alltid efter olika hästars stammar. Det blir lite som en sjukdom. Jaha säger man din häst är ju moster till min häst osv.
Man kan följa islandshästarna långt långt bak i varje led och på många av förfäderna finns det bilder och info också. Jätte intressant !

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar