Summa sidvisningar

6 juni 2009

Första tävlingsdagen slut


Kalla vindbyar och hagelstormar svepte in över tävlingsområdet med jämna mellanrum.
Alla som befann sig på plats fick klä sig i varma kläder och försöka hålla ut.

Om dagens tävlingsresultat kan man väl säga följande.

Idi var ganska passaktig i sin tölt och inte riktigt lika fin i traven som han brukar vara. Galoppen var ok kanske något på framdelen. Han kom inte med till A-finalen i lätt tölt T8 eller i V5 lätt fyrgång. Bästa resultatet för Idi var 5,0 i skritt och galopp . I traven och tölten höll han inte riktigt och fick där mest kring 4,0. Ibland något lägre ibland något högre. Idi vann sin B-finalen i fyrgång
(4.67)och placerade sig därmed som 6.a och han blev 2.A i töltens B-finalen och blev alltså 7 i den finalen (4,25). Inte allför illa för en 5-åring som nyss töltsatts.


Vera var vild och hopplös på första passet.Hon reds i T3 fipotölt och i V2 Fipo fyrgång. Veras bästa gångart idag var skritten där hon fick en 6.0. Annars fick hon spridda skurar på poängen allt från 2,0 upp till 5,0 i de övriga gångarterna.
Hennes finaler går i morgon söndag.


Frekja var bara med i traven. Hon blev delad 1.a med en annan häst som heter Galsi. Travfinalen går av stapeln imorgon. De låg bägge mellan 5,0-5,5 och jag tror de slutade på 5,2 bägge två.

Bending som också nyss börjat att tränas ordentligt efter fölet som är avskiljts från henne i februari, gick det ganska bra. Hennes svagaste gångart var idag den ökade tölten, där hon slog mot galopp flera gånger. Dagens bästa poäng för henne var nog 5,5 i tölt med steglängdsökningar och 5,5 i skritt. I galoppen var hennes bästa poäng 5,0.

Vera,Bending och Frekja rids i final imorgon söndag. Amanda Kantola rider på Vera och Jessica Lundberg rider på de andra två.

Värt att nämna kan vara Matti Berg med Frasi fick 5,8 i slutpoäng i V5 fipo 4-gång och Vindurs Litfari med Pernilla Ågren i sadeln visade upp ett fint 5-gångsprogram där hon fick 5.8 av 3 st av de 5 domarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar