Avelstankar i kylan

-34 grader på morgonen. Man kan hålla sig för skratt. Hela dagen idag och imorgon har de lovat så här kallt. Visserligen stiger temperaturen till mildare på dagen kanske kring 15-20 minusgrader om man har tur.


Såna här kalla dagar kan man bara drömma om sommaren och planera lite kring sina ston och vilka som ska betäckas och av vilken hingst.








Hästen här ovan är Snaedis pappa Aegir fra Litla-Landi som i sin tur är efter Orri fra Thufu. Han står på Island, så något sto från Sakajärvi kan man inte använda med honom iallafall.

Vi har/kommer att köpa ett sto i dagarna som står på Island. Henne ska vi betäcka med en ganska ung hingst som heter Kvistur fra Skagaströnd.




Han har en toppen bedömning och fölet får en hög Blup kring 120. Det innebär för oss avelsnördar att om det blir en hingst så får man betäckningsrätt på fölet och i annat fall så får man ett mycket fin fint avelssto av fölet. Förutsättningarna är ju förstås att allting går bra med dräktighet, transport osv.

Det finns så mycket fina ston och hingstar i världen och att besöka sidan www.worldfengur.com är en höjdare tycker jag för där kan man "para" ihop olika ston med olika hingstar och leka lite med tanken, hur fölet kan bli.

Ni som har tillgång till worldfengur prova det är skitkul (om man ett sto förstås)

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Jag skäms än idag !

Snoppstenar !

Nuortikon Marja