Veterinärbesök på Galgbacken

I torsdags har vi haft besök av farbror veterinären. Det var några av hästarna som skulle ha sina vaccinationer. Ja det är inget ovanligt men det för vi får ta hit veterinären ca 1 ggr i månanden i normala fall.


Järngrima har fått gå ut i hagen igen med sin mamma Frekja. Järnvilja håller vi inne ett tag till. Hon får vara ute kortare stunder iallafall just nu. ¨


I fredags var det dax att hämta vår lille hingst Bassi från Camilla och Hjalti där han varit på träning. Här hemma stannade Annika, Jessica och Amanda och skötte om gården när vi var borta.

Ida-Maria åkte ner med oss till sin skola (Dille) som också ligger i Jämtland. Hemma hos Camilla och Hjalti var för tillfället en massa fina hingstar, förutom deras egna förstås, så var där Vefur fra Eikarbrekku med högst blup i Sverige och så fanns det två hingstar ända nerifrån Österriket som var där på träning. Ida.Maria var salig när hon fick ge dem mat och föra ut dem i hagarna.




Bassi alias Brunte provred jag på ridbanan och dagen efter red vi ut Camilla och jag. Hon red sin fina svarta Týr avkomma som heter Thor alias Tore.




Här hemma hade tjejerna hållit ställningarna och den nya trenden här i Sakajärvi verkar vara galopprace. Vem vinner och vem försvinner ???


















Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Jag skäms än idag !

Snoppstenar !

Nuortikon Marja