Jaha nu ska vi börja blogga


Ska börja året med att skriva lite om vad som händer här på Galgbacken


3 januari


Tyr håller på att ridas in. Han är vildare än vad de andra hästarna har varit och fast han varit lydig och snäll tidigare så har vi under den här helgen fått se både bocksprång och stegringar. Det verkar finnas temprament i den hästen i allfall.
Kiruna flickorna Amanda Kantola och Ida-Maria Nutti har varit här i några dagar. De hjälper till på gården och med hästarna.
Islandshästföreningen Bifrost har haft en sponsrad kurs med Natalie Wallgren. Jessika l, Annika F och Evelina O red 2 ridpass var för henne här på Galgbacken under lördagen.
Sara Sara och hennes väninna var här och red ut tillsammans med Amanda. Tryggd tappade en sko i djupsnön.
Avloppet från köket har frusit så vi kan inte använda diskmaskinen. Vi får diska för hand och tömma vattnet i hinkar som vi spolar ner i toaletten. JOBBIGT !


4 januari
Kallt – 25 grader på morgonen. Idag fick vi inte mycket gjort. Ida-Maria och Annika F har ridit ut i kylan (det blev varmare) och tävlat med Vera och Nama. Gissa vem som var snabbast idag ??? jo de var faktiskt Náma som drog förbi och lämnde Vera som annars, tror jag brukar vara snabbare.
Vi gjorde en snabbvisit på Dollarstore och där fick Tjalve köpa lite småbilar för så där en 30:-. När vi åkte från affären fick vi sladd på bilen och Tjalve sa Vilken tur att vi inte krockade ! så att mina nya leksaker hade blivit förstörda. Så ser nog världen ut för en 4-åring.


6 januari
Fortfarande jättekallt ute. Har spännt Vera för släden och tänkte ta en tur med henne. Tomas satt vi tömmarna och det var tur det för Vera var stressad och spänd. Hon kördes runt halva ovalbanan och tillbaka. Det här måste vi träna mer på. Hon stegrade och var ganska svår att vända.
#112 stod det skrivet i molnen när Jessika och hennes mamma kom åkandes hit på förmiddagen. Konstigt ! vilken slump att molnen kunde bilda precis ett tydligt # 112.
Ida-Maria och Amanda har matat hönorna och blivit anfallna av vår tupp som med utsträckta vingar och ett hest väsande anföll dem i hönshuset. De klarade sig undan med blotta förskräckelsen. Nu har hönorna börjat att lägga ägg igen så nu får vi väl äta omelett igen.
Tyr har flera gånger börjat att sitta som en hund i hagen. Evelina Oscarsson råkade fånga det på bild.

Snaedis har haft en skada i knäet under flera månader så nu håller hon på att sättas igång. Just nu har vi börjat med tölt och trav igen.
Järngrima och Järnvilja står inne på boxvila. Bägge har lite vajsing med benen. Järnvilja med sina framben (de som inte var justa när hon föddes) och Järngrima har sträckt sig under lek i hagen och har varit lite halt på ett bakben.
Eftersom kvällarna är så kalla har vi tittat på flera rysliga filmer. Svårt att komma upp i tid på morgonen kommer det att bli

Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Jag skäms än idag !

Snoppstenar !

Nuortikon Marja