Såld häst och ny häst

Nu har juni månad  strax hastat förbi. Det gick fort. Vi har varit en sväng upp till Gällivare. Med flyg från Malmö till Luleå med Ryian air är det så billigt att det lönar sig att ta en hyrbil istället från Luleå än att åka med flyg till Gällivare. 

Jag har fått min farmors föräldrahem i Ripats. Hit kommer vi upp ibland och då är ni välkomna att hälsa på oss såklart. Det som ska göras nu först är att försöka hitta någon som sätter ny panel på huset alternativt tar fram timmret som är under panelen. Ett  nytt utedass ska också göras/köpas/byggas. Det finns inget vatten indraget, men vi ska börja med att dra in sommarvatten från en närbelägen kallkälla.


Elmer eller Bergelmir som han egentligen heter har tävlats av sin nya ägare nere på västkusten. Det har gått mycket bra för att vara i början av säsongen. 





I natt väcktes vi av ett telefonsamtal att några hästar var lösa och betade glatt på
i en grannes äppelträdgård. Det blev att rycka ut mitt i natten och försöka fånga rymmarna. Det gick bra och  snabbt hade vi satt de 6 hästarna i en av trähagarna vid gården. Idag blir det att söka hålet var de tagit sig ut. Och jag kan gissa vilken av hästarna som haft täten och agerat ledare för de andra. 











Natt (Nótt) från Galgbacken är såld och samma dag den 23 juni föddes Bóthildur från Galgbacken efter List och Saergrimur fra Bergi. Det blev en liten skäck brunblack och en tös.



Här har vi haft det varmt men så är det nog i hela landet just nu. Min mamma åkte ner med oss när vi vände söderut igen och ska vara här i någon vecka.

Vår katt Saga som hittades i höstas ska ha kattungar. Det är ingen tvekan. Så nu är hon instängd i stallet för att inte smita och föda ungarna på nått ställe där vi inte hittar igen dem.

Här verkar det bli fortsatt varmt men det ska komma lite regn från och med imorgon. Vilket är bra då det är torrt i markerna. 

Höet är slaget sedan veckan innan midsommar och planen är att vi ska slå ner gräset en gång till ex i september eller slutet av augusti.



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Jag skäms än idag !

Snoppstenar !

Nuortikon Marja