Asta skada och Ragnar såld

 Här är fortfarande torrt. Inte mycket regn har kommit i sommar och det är bevattningsförbud på många ställen. Någon enstaka åskskur är det enda som vätt marken lite grann.



Ragnar är såld och vi önskar nya ägaren lycka till i framtiden. Asta har skadat först ena frambenet då hon hoppat över vår mur. Sen busade hon med Pax och det visade sig att hon bröt något ben i tassen. Hon har idag varit på röntgen i Ystad och nu väntar vi på operationstid i Malmö. Asta får ha en jättestrut runt huvudet och ett lindat bakben ett tag till.


Med raketfart var vi uppe en sväng i Gällivare. Vi kom upp en måndag kväll och åkte iväg samma vecka på fredag. Vi tömde ett förråd/garage som vi haft en del grejjer i. Samtidigt fick vi se över en gård som vi tagit över, då någon bla skjutit sönder några fönster i huset. Fönstren blev fixade och vi fick städa bort glassplitter mm i kök och sovrum. 


Jag har fått tid med mitt skadade knä till ortopeden i Simrishamn. I slutet av augusti ska jag dit och då får vi se vad farbror doktorn säger.


Drängalängan har vi  haft uthyrd hela sommaren. Nu blir det lite lugnare med turister och då kanske vi hinner fortsätta med lite småfix som ska göras där. 


Sommaren har gått rasande fort. Som vanligt har vi inte hunnit med ens hälften av vad som var tänkt. Men visst, än är det varmt och full sommar här nere.  Vi har ett litet tak att byta ut, som blåst sönder i en storm i vintras på en utbyggnad på stallet. Vi ska fortsätta med att fixa hagarna. Vi har satt nya stolpar på vissa  partier och inte hunnit sätta in trådar överallt. Att röja bort sly vid elstaketen har vi också tänkt hinna med. Men det blir kanske först under senhösten.

I träden bågnar det av plommon. Grenarna är så tunga och det hänger stora klasar av plommon i år. Även krusbär har vi massor av. Tidigare var körsbären mogna och nu har jag inte tittat så noga men gissar att de flesta körsbären är uppkäkade av fåglarna nu.


Snart blir även äpplen och päron färdiga att plockas.




Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Jag skäms än idag !

Snoppstenar !

Nuortikon Marja