Freya såld och Odda död

I veckan sålde vi Freya till Thilde Höök som ny häst till hennes barn. Under nästa vecka bör vi fått ett nytt föl efter Diva och Bodi från Åleby.

Freya galopperar med  vår granne Ebba

















Odda fra Pjotanda, min lilla vapendragare som de sista åren fått ta det rätt lugnt, fick vi tyvärr avliva i går pga kraftiga koliksymtom. Troligen en tarmomvridning. Hon blev 22 år gammal. Nu är alla gamla hästar döda. Skjona, Sture, Bending och Odda. 


Odda var en pigg och rolig häst att rida men väldigt liten bara ca 127


På gården har vi nu (nästan)bara kvar våra egna uppfödningar + Àfangi fra Saudanesi. Tanken är att vi under de närmsta åren ska vara nere på 10 hästar.  Vi har ingen ridskole el turverksamhet än så länge. 


Dag från Galgbacken

Jarnsaxa har vi kvar men Jarngrima är såld sedan något år tillbaka

Ragnarök är en av dem som vi har kvar


Freya såld i veckan
Vår avelsverksamhet kommer att fortsätta fast i mindre skala framöver.










Tjalve går ut 9an imorgon. Han har blivit lång och mäter nu minst 1,5 skalle högre än mig. Han är nog nästan 180 lång. Nu med covid-19 som lurar i knutarna, blir det inget ståhej kring avslutningen. Utan ett stillsamt samlande för klasserna 1 och 1 med 2 inbjudna släktingar som får komma och träffas ute på en fotbollsplan.


Varken till distrikmästerskapen  för islandshästar eller Coronacup anmälde jag mig till. Det känns som om vi har så mycket att göra nu. Vi håller ännu på att färdigställa drängalängan med lite av varje, ex fläktutsug från duschen, lister , trösklar och gardinstänger mm.

Huset som vi kallar drängalängan ska hyras ut från sista veckan i juni tom hela augusti september. 

Det finns bilder och info på airbnb. Stället heter hjälmaröd kivik, Det finns några veckor kvar som är lediga bla sista veckan i juni och någon vecka till i juli.

https://www.airbnb.se/rooms/38884237?source_impression_id=p3_1591962079_xugRQ1YqqbEsYDep&guests=1&adults=1

På backarna i brösarp går nu Ragnar och Gestur. De ska vara där så länge som möjligt. Till hösten ska de tas hem och kastreras.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Jag skäms än idag !

Snoppstenar !

Nuortikon Marja