Försvunna och upphittade katter

Under april har här inte regnat något alls.  Det börjar bli torrt i  markerna.  Men allt är grönt och blommar. Körsbärsträden, rapsfälten, gullvivor, tulpaner mm. Det kommer nog att fortsätta så under maj månad med blomning och pollen gissar jag. Hoppas iallafall att det kommer regn snart så allt växer ännu mer. Mårten har fått nån slags pollenallergi misstänker vi då han hostar och kraxar. Just nu äter han allergi medicin, så vi får se om det hjälper.

Vi har ju några katter och före jul försvann vår vita döva katt (Mirre) helt plötsligt och var spårlöst borta. Det tog inte länge förrän Roffe vår grå lurviga katt också var borta. Vi annonserade och lade ut dem på vilse.nu. Vi frågade grannar och folk runt omkring men ingen hade sett dem.

Plötsligt ringer en kvinna 10 mil västerut i Bjuv nära Helsingborg att de hittat en döv vit långhårig katt som stämmde in på vår beskrivning.  De var säkra på att katten var vår. Så de packade in katten i en bur och vi träffades dagen efter i Malmö, där en av upphittarna jobbade.

Vädret har varit varmt och vackert hela veckan
Här galopperar Freya & Jarn brevid varandra

Eftersom det gått så länge var det svårt att säga om det var rätt katt. Det såg visserligen ut som om han kände igen oss. Han måste ha hoppat in i en lastbil och åkt iväg tvärs över Skåne, gissade vi på.


Sagt och gjort vi packade katten in i vår bil och åkte iväg hemåt. Väl hemma fick den komma in i vårt hus och träffa hundarna.  Den brydde sig inte och hundarna nosade lite förstrött på katten. Inga problem.

Mirre och Roffe och de andra katterna bor i vårt stall i vanliga fall. De har ett litet rum där inne med mat kattsand och viloplatser. Men de kan gå in och ut hur de vill.

Den vita katten betedde sig precis som Mirre,  men det visade sig strax att det inte alls var vår katt som kommit tillbaka. Redan nästa dag såg jag en insändare på försvunna/upphittade katter i Skåne att en kvinna i Bjuv saknade sin vita döva katt. På bilden syntes det tydligt att det var den katten som vi fått hem.

Vad göra nu ? jag kontaktade kvinnan som blev glad att katten var funnen, men hon frågade i samma veva om vi ville behålla honom. Nja jag sa att vi kan höras  dagen efter och fundera på saken. 

Till saken hör att denna katt inte vill vara inne. Dessutom tror jag att den inte kan släppas ihop med våra andra katter, utan att det blir bråk. Så nu har vi en oerhört snäll vit döv katt här, som inte är vår från början och jag tror får svårt att bo med andra vuxna katter i stallet.  Så vad ska vi göra ?
Kvinnan som äger katten skulle höra av sig idag lördag för adress och komma och hämta den stackarn men än har vi inget hört och klockan är snart 20.00

Har någon tips på hur man gör för att få vuxna katter att acceptera varandra utan slagsmål eller att någon av dem ger sig iväg till nya revir ?

Kanske man kan ha han i en bur ibland i kattrummet så de får träffas då den nya sitter inne i buren under någon stund varje dag.


Roffe

Roffe den grå yviga godmodige tjocka katten försvann också i november. Helt plötsligt ser vi honom på en äppelodling i närheten. I går lånade jag en kattfälla som vi satte ut med lite gott kattkäk i och vips idag satt Roffe i buren. Han var tufsig och rufsig. Tjock och trind, men säkerligen full med fästingar och maskar. I morgon ska han rakas och så fort apoteket öppnar på måndag ska han avmaskas . Just nu är han instängd i kattrummet i stallet med de andra 2 som han är van med och den vita katten sover här inne brevid mig.

Så fortfarande saknas Mirre. Vi vet inte alls vad som hänt honom. Men genom att han är döv kanske han har lättare att falla offer  för olyckor

Freya är utlånad nu under maj månad till Thilde Höök. Pomonadalen. Hon har lite
verksamhet med islandshästar och har bla vissa ridturer för folk

Ragnarrök blev lite olycklig när hennes kompis Freya åkte iväg till Thilde.
Nu får hon istället från imorgon gå ihop med Jarnsaxa, Hexa och Odda tillsvidare


Här på gården har de börjat jobbas igen med utemurarna. Nu sätts det puts på dem och snart ska de målas eller kalkas. Även ventilationskåpan till köket ska upp. Det är flera meter upp på en vägg så vi har inte kunnat sätta fast den tidigare.  2 uteboxar ska byggas på sidan av stallet. Där finns redan ett litet förråd, där delar av plåttaket blåste iväg i en storm för några veckor sedan. Utrymmet ska repas med nytt tag och lite annat smått och gott. Det finns alltid massor att göra.

Vid den nya muren ska jag plantera både stockrosor och kaprifol. Kaprifol luktar så gott. Bägge växer upp efter väggar /murar.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Jag skäms än idag !

Snoppstenar !

Nuortikon Marja