November

Här nere är det ännu grönt och folk har faktiskt klippt gräsmattorna. Vårt hus har fått sin grund dränerad och vår trasiga mur är riven och en ny ska muras upp i vintern.

Här nere  hos oss har vi haft besök av Carina Larsson med sin husbil och Anki och Dick (ullatti) med husbil även de. Carina åkte till Ystad och Anki och Dick fortsatte sin färd ner till soliga Spanien.





Louise Isaksson är här och hjälper mig med diverse saker och Evelina Glad bor i drängalängan som vårt gårdhus egentligen heter fick vi höra av en granne. Evelina jobbar som sjuksköterska på Ystad lasarett fram till årsskiftet.

Här ska vi städa ur det sk rökrummet och förebereda det så folk kan sova där också. Inne i en stor amerika koffert ligger våra julgrejjer. Snart dags att sätta upp stakar och stjärnor lite här och där i fönstren.

Hovslagaren kommer imorgon och nästa vecka ska ska veterinären vaccinera alla fölen. De ska  också avmaskas.

HILD ska säljas hon har stått hos Jamila Berg och sedan har Natalie Wallgren haft henne under några månader. Hilds helsyster Jarnsaxa har tävlats på SM  ungdomar och tagit sig till Afinal i både Tölt och 4 gång. Hennes halvbror Elmer har tävlats av Agnes Hyllander under det sista året med bra resultat. Elmer och  Hild har samma mamma. Hilds prislapp är 80 000 kr.





Lusifér, Freya, Jarnsaxa, Hexa kommer också att säljas.  De kommer mer bilder och filmer på dessa längre fram. Jarnsaxa kallas för saxen har föl vid sidan som ska avvänjas inom kort.


Vi håller på att inrida en del hästar och hoppas att de ska bli någorlunda ridbara inom jul.

Louise och jag har målat om köket och sovrummet i drängalängan. Istället för svart kök och knallgrönt sovrum är det nu en mildare grön ton och gul i köket.

Vårt vatten försvann helt plötsligt och innan vi fick reda på vad som hänt med vattnet gick det över 1 vecka. Vi trodde det var luft i vattenslangen upp från brunnen men det visade sig vara ett litet hål i någon mässingskoppling. Så nu har vi vatten igen och felet är fixat. Tur vi hade snälla grannar som vi fick använda deras vattenslang till att fylla vår vattentank.

En ny hage till ston med föl har vi byggt. De smet visserligen, då vi trodde de skulle hålla sig därinne bakom stengärdet. Nu har vi satt fler trådar och hoppas de håller sig kvar.

Tjalve ska ta sitt AM kort i december och har nu sluppit sina kryckor. Han haltar lite ännu men får sjukgymnastik och träna då och då.

Det är konstigt att förbereda för julen medan gräset klipps och det är flera plusgrader ute. Men inte saknar jag vintern och snön. NÄÄ jag tycker bilder på snö och snöklädda träd är vackert men inte vill jag tillbaka till att skotta blötsnö och hustak.

Vi får se de sägs att det kan bli mycket snö här också under vissa år. Det blåser och snön lägger sig på vägarna. Det kan bli stenhårt och uppblandat med sand. Ibland kommer folk inte fram och blir fast så de inte kan ta sig till jobb och skolor.






Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Jag skäms än idag !

Snoppstenar !

Nuortikon Marja