Summa sidvisningar

2 juni 2019

Från grådaskig maj till grönskande sommar

Vi har nu 2 st sommarjobbare som kommer ner och hjälper oss under ca 2 veckor i juni. Efter detta får vi en annan kille som jobbat hos oss förra sommaren.

För hans och Tjalves del blir det att slå hagar, rensa ladugårdsvindar,  kapa av träd, klippa gräsmattor, hjälpa snickare och rörmokare och annat pyssel.

I stallet finns 8 boxar
3 hästar finns nere på Hjälmarödsgård nu och under veckan kommer det 4 till. Resten ska vi försöka ta ner så fort som möjligt och alla hästar bör vara nere här i augusti förhoppningsvis.


Svalorna flyger lågtAtt komma norrifrån där gräset knappt var grönt är en enorm skillnad.


Aegir ska avelsvisas som tanken är på Axevalla i slutet av juni. (efter Ragnarök och Afangi)
AgnesHyllander fortsätter att rida och tävla med Elmer.
Nere i Uppsala har Natalie Wallgren Hild som hon ska rida och tävla med.

2 föl är i år födda efter Afangi. Bägge blev 2 rödblacka ston. Det ena är Lotta Nilssons häst Rein som fölat och den andra är vår egen Járnsaxa som vi kallar för Saxen.
Ängarna nedanför huset. Ska höra om vi kan få någon med traktor att slå dennaVi kommer att åka upp och ner genom Sverige under hela sommaren med täta mellanrum. Gården hemma i Sakajärvi kommer inte att stå tom, när vi är här nere. Det kommer att bo folk där under hela sommaren för er som undrar.Vi har hästar kvar där uppe och de sista tas ner i augusti.

Dagarna här nere passar vi på att städa, slå hagar, plantera blommor, köpa madrasser å annat som behövs för att få vardagen att funka.

Bakom mig är två stora träd. Det största med vita blommor på är en
gigantisk kastanj. De står på vår grannes gård
B

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar