Summa sidvisningar

9 mars 2019

Våren är här ! eller inte ?

Snön vräker ner och det blåser så mycket att snön kommer in på tvären.

Våren försvann i ett nafs, fast det är klart detta är ju typiskt vårväder.

Aegir har varit hos Jamila Berg och hon tycker att han är mycket lovande. Nu ska han vidare till Eyvindur Mandal Hreggison, på fortsatt träning. I mitten av maj ska vi utvärdera om han ska få vila eller om han ska fortsätta ridas.

Aegir är 4 år och är en avkomma till Áfangi och Ragnarök.


Járn tränas ännu av Arnor Dan Kristinsson. Vi får se vad som händer med honom i framtiden.


I april är det tänkt att vi börjar åka ner lite oftare och förbereder för flytt. Under sommaren räknar vi med att flytten ska vara färdig, förutom vissa hästar som ska gå kvar ett tag till.Lusifér den blåögda står i Luleå tillsvidare och hans syster Hexa har vi håller vi på att rida in här hemma. Hon ska nu få skor på fötterna så det ska gå att rida henne mer även på hala underlag. I Luleå finns även vår häst Berg-elmir (kallas för Elmer) han rids och tränas av Agnes Hyllander.Lusifér
Under söndag och måndag går jag kurs i Kiruna för Magnus Skulason. Det blir roligt att få lite ny inspiration och träningstips efter denna långa superkalla vinter.

Denna gång har jag med mig Áfangi.

Vi har en häst till som kommer att hamna i Uppsalaområdet för ridning/tävling mm. Mer info om det kommer längre fram.

Freya, Ragnarök och Afangi är på min lott att rida. Det känns lite väl mycket ibland att hinna med dem alla. Speciellt när även Hexa nu behöver mer ridning för att stärka  sig.

De hästar som går på ridskola får ju lite ridning och träning de dagarna. Men jag ska försöka ha de flesta ridgrupperna klara under mars månad, då april blir så sönderhackad. Det är nog bara de som rider onsdagar/torsdagar som rider några gånger under april.

På fredag kommer det 6 st från Italien och ska rida ut på tur med oss. Hoppas verkligen inte att allt driver och snöar igen. Stor risk som vädret är nu, så vi får nog improvisera lite när det blir dags.

Hexa

Under veckan kommer vår hovslagare upp från Uppsala. Hon har fullt upp under veckan med skoning av hästar. S Modins hovslageri heter det om ni söker på facebook.

Hon kommer att fortsätta komma upp med jämna mellanrum och sko hästar här. Är ni intresserade av att få hästar skodda så kommer hon nästa gång i maj. Hör av er till henne eller till Natalie Falegren som styr upp hästarna i Gällivare/Malmberget som ska skos.

Den 6 april har vi kurs för Carro Wintzell här och i Gällivare. På söndag är det tävling alltså den 7 april och det är draugurs vårtölt. Sök evenemanget på facebook eller draugurs hemsida draugur.nu för att få mer info.

Grenarna är T8 = lätt tölt rid 1 varv valfritt tempo tölt och byt varv. Rid tölt i nya varvet också
T3 = kort tempo tölt, byt varv gör kort tempo med ökningar långsida och sist ökad tempo tölt
V5 = visa tölt, trav, skritt , galopp
V2 = som ovan fast avsluta  med ökad tölt

allt rids på en speakers kommando


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar