Summa sidvisningar

10 oktober 2018

Ridskolans termin 4

Termin 4 startar denna vecka. Det finns ännu någon ströplats kvar för dem med ridvana. Vi kör 4 ggr från nu med uppehåll lovveckan 44 så sista ridveckan blir vecka 45.


Helgen den 20 21 oktober finns det 1  plats kvar för ridkurs med Caroline Wintzell. Platsen som blev ledig är på Andra sidan i Gällivare och tider är lördag kl 14 ,  och kl 16.00  båda 40  min pass och så på söndag kl 09,00 och kl 14.00
Här på Galgbacken håller vi på att reparera vinterhagar. Några stolpar har tuggats sönder och några gått av under vintern. De ska nu bytas och fixas till.

Vi har fortfarnade 2 stora sommarhagar att ta ner och ska försöka hinna med detta under morgondagen. Som tur är är det soligt och rätt varmt väder ännu.Imorgon kommer veterinär och kollar vissa av stonas ev dräktighet. Vill det säg väl har vi 6 föl till nästa år. Men jag tror att åtminstone 1 av dem inte är dräktig. Vi får se.


Islandshästföreningen, dragur har haft styrelsemöte och after work för medlemmar. Det bestämdes attden 11 november är det andra sidanstallet som håller i långritten. Det bestämdes också att det blir lite Halloween skrämsel för barn och vuxna. En spökvandring ska ske i Gällivare.

Mer info om detta kommer på bla facebooks olika sidor inom kort.Mer saker på gång under nov för att sedan bli lugnare under dec/jan för föreninges medlemmar.

För de medlemmar som är med i föreningen, kommer det upp en hovslagare med jämna mellan rum. Det är Sara Modin utbildad på Strömsholm och med examensarbete om islandshästens skoning för att hjälpa travtakt passtakt ect.

Mer info om hovslagen som kommer upp mellan 6-8 veckors mellanrum finns att få från någon i Draugurs styrelse  Julia Larsson el Natalie Falegren, alt maila till draugurforening@outlook.com om du vill vara med.

Sara kommer upp nästa gång sista veckan i november men denna gång är det fullbokat. Från januari kan hon ta emot fler kunder.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar