Summa sidvisningar

15 september 2018

Alla hästar hemma ??

Nu har hösten färgat alla löv gula och idag har det regnat floder från himlen.  När det blir uppehåll i vädret några dagar ska jag ta och måtta de fönster/dörrar som är kvar fota dem och sätta ut bilder med pris.

Vi har nu hämtat hem alla hästar från de olika beten som de varit på. Vi har Hild borta hos Jamila för träning och ev avelsvisning nästa sommar. Hon är en helssyster till Jarnsaxa här på filmen, fast hon är svart och lite lugnare i tempramentet.

På filmen skrev fel att det var Hild som var på en frekvens men det är ju HEL och ingen annan.
Vår islandshästförening Draugur har en ridtur för medlemmar den 29 september en lördag.

 Det kommer att bli långritter under vår och höst med jämna mellanrum som olika personer håller i.

Denna gång är det jag och vi rider härifrån Galgbacken kl 11 på lördag. Hästar finns att låna för de som är medlemmar.Har ni problem med transport och har hästar som vill följa med får ni höra av er kan vi hämta er hit.
Vi ska rida till ravinen i älven och ta oss en liten fika och en titt på den gamla offerplatsen mitt i älven.
Men om det regnar och är dåligt väder så ställer vi in turen. Det kommer fler tillfällen.Nu börjar det bli riktigt mörka kvällar.

Mer info om medlemsträff på Quality hotell, ridturen mm finns på draugur.nu och kalendern.  Håll utkik där då och då alternativt på föreningens facebooksida. Draugur (den stängda för betalande medlemmar) och en öppen som heter draugur islandshästförening.

På söndag 30 september blir det en endagars tävling uppe i Poultsa som ligger någon mil väster om Kiruna. Härifrån gården åker 3 hästar. Afangi, Ragnarök och Heid. Det är föreningen Bifrost som håller i tävlingen.

Jarn U: Jarnsaxa E: Jór fra Kjartanstödum
Dags för inridning har vi nu på 4 årige Jarn och 3 åriga Aegir. Mer info om dem kommer  senare. Bägge rör sig med stora lätta steg. Den ena mer som en dans mjuka smidiga rörelser och den andra med power och kraftfull. Så olika men ändå så flotta. Det ska bli spännande och se vad framtiden säger om dem.

Dag(ur) vår 3 årige hingst har 5 ston på betäckning. Det är i senaste laget. Det är flockbetäckning som gäller och vi vet att 2 av stona är betäckta i allfall. De övriga 3 bör komma i brunst under nästa vecka.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar