Summa sidvisningar

6 maj 2018

Elmer i ridhus

Under helgen har det varit tävling med islandshästar i Kiruna. Det är vår grannförening Bifrost som har en cup 1 (av 3) som ska genomföras.

Från gården här var det bara Ronett som var och tävlade med Elmer och hon blev 1a i bägge sina grenar T8 samt V5  (ungdom ) som bägge är lättare grenar i fyrgång och tölt.

Från vår förening var Erica Boman med Feiminn med och Julia Larsson med Baldur. Julia blev 2a i T3 och V2 senior som är de svårare grenarna i Tölt och 4gång. Erica låg 1a i T8 och 3a el 4a i uttagningen V5 så hon tog sig till A-final också i bägge grenarna. (Till A-final tar sig de 6 bäst placerade i uttagningen)Elmer skötte sig rätt bra för att för första gången ha varit i ett ridhus.

 Han var lite spänd under T8 uttagningen men blev lugnar och lugnare och tröttare och tröttare också förstås.

 Ronette har inte hunnit rida Elmer så många gånger den här sista månaden, nu hoppas jag förstås att hon ska hinna rida och träna mer på både Arne och Elmer så vi kan åka och tävla i Puoltsa i juni.Medan vi satt inne i ridhuset har snön smält i rasande takt här i Gällivare. När vi åkte iväg i morse var de flesta ängarna täckta av snö och nu syns det mer bar mark än snö.

Här var det ännu rejäla snöhögar. Jag tävlade inte med Afangi idag


Inte heller med Ragnarök. Vi får komma igen till junitävlingen istället

Nu till veckan ska här krattas, städas, borstas och ridas. Fortsätter de fina kvällarna kanske ridskolan har uteritt denna vecka, vi får se.

Sista helgen i maj kommer Caroline Wintzell till oss och har kurs. Mer info finns på Draugur.nu . I skrivandets stund finns 2 el 3 platser kvar  (tror jag iallafall).
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar