Summa sidvisningar

30 maj 2018

Maj går mot sitt slut

Sommaren kom alldeles ovanligt tidigt i år. Full sommar med gröna löv redan för 1,5 vecka sedan. Visserligen har det vissa dagar blåst kallt,men i allafall.

Jag har väntat på regnet och hängt ut ett par smutsiga eksemtäcken  på mina tvättlinor. Men inget regn i siket har det varit på flera veckor. Sen kom jag på den snillerika idén att lägga dem i blöt i ett vattenkar i stället och fylla på med vattenslangen. Smart eller hur ?  nu ligger de där och gottar sig i vattnet som jag gissar jag får byta ut flera gånger innan man ens vågar sätta dem i tvättmaskinen. ( om det behövs förstås)
Här är Ragnarök med sin vintermundering.  Rakad i bringan.
Forfarande har hon rätt mycket av sin päls kvar.

 Inom 1 vecka bör stona ha fölat gissar jag. Varje dag kollar jag av dem för att se om det börjar komma någon mjölk. Inget syns ännu, men det är inte alltid det syns innan. De kan få mjölk precis innan fölen föds också.

Nästa helg ska flera hästar härifrån gården åka upp till vår grannförenings tävling i Puoltsa utanför Kiruna och tävla. Det ska bli skoj.

Nu ikväll var Julia Larsson & jag på ovalbanan och vi passade på att träna lite inför tävlingen.
Vi har passat på att vara på ovalbanan inne i Gällivare och tränat lite
här med Ragnarök

Hon blev trött och svettig pga rätt
mycket päls kvar ännu
Nu i juni ska vi betäcka en hel del ston. Några kommer utifrån och några är våra egna. Så från och med nästa vecka ska vi ha koll på vilka ston som brunstar. Tyvärr finns inget ultraljud för att säkerställa dräktighet här i Gällivare. Man får helt enkelt se om stona brunstar igen efter 21 dagar el inte.


Juni månad kommer att bli rätt späckad för oss här på Galgbacken. Tävlingar, betäckningar, bygga sommarhagar, sko hästar + allt övrigt vanligt arbete på hästgård givetvis.

Eftersom vi också snart måste flytta så ska jag försöka rensa ut fina gamla dörrar, fönster och en hel del annat som kommer att säljas. Vi har fönster från gamla sekelskiftes hus som det går att göra ex växthus av mm.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar