Summa sidvisningar

1 januari 2018

God fortsättning på 2018..

Nyårsfirandet gick lugnt till här på Galgbacken. De flesta hästar var också lugna och ingen större dramatik hände.


Islandshästföreningen Draugur har inomhustävling på Ridklubben Dundret i februari. Men vi vet ännu inte riktigt hur det blir med den. Det beror på om vi kan stalla in hästar i gäststallet eller inte.

Stora ridhuset ska repareras och gäststallet har samma tak och innerväggar som stora ridhuset. Mer info kommer inom kort.

Nästa kurs som körs i Draugurs regi är en Caroline Wintzell kurs som är den 17-18 mars. OBS ändrat datum !!! anmälan görs från den 8 januari och mer info finns på draugur.nu

I april kommer Sandra Marin och i Maj kommer Caroline Agerhill.

Carro Wintzell kommer troligen upp fler gånger under våren också för de som vill träna ofta och med kontinutet.

I augusti hålls en takt och gångartskurs. Den främst en teoretisk kurs där man ska lära sig att se skillnad på ex olika gångarts problem. Några hästar ska ridas och tittas på för att se o häst är travaktig resp passaktig. Hur ser flygande pass ut m.m

Detta är en bra grund om man vill bli domaresekretare el ett måste om man  ex.vill bli lokalklubbsdomare. Eftersom både rakbana och ridbana behövs har föreningen bestämt att vi kör denna under barmarksperioden.

Ridning på Sakajärvis is.
Info om alla kurser i föreningens regi finns på draugur.nu alt på FB och draugurs stängda sida för medlemmar.

Ni som funderar vilka alla instruktörer är som kommer hit googla på dem så får ni mer info.

Mitt ryggskott har äntligen gett med sig och nu ska jag rida igen imorgon. Idag har vi avmaskat några unghästar samt lusrakat vissa andra unghästar.

Vår traktor havererade på nyårsaftonen och måste nu svetsas och repareras innan vi kan göra vår ovalbana klar och innan vi kan skotta ordentligt. Hoppas inte det kommer så mycket snö innan den hunnit fixas.


Till helgen ska alla hästar skos igen. Det är Sara Modins hovslageri som kommer och slår på våra hästar nya skor.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar