Summa sidvisningar

9 september 2017

September och de flesta hästarna är nu hemma

Alla unghästar har fått komma hem från betet nu.

En liten filmsnutt är gjord när stona kom tillbaka till sin vinterhage finns här längre ner

Några  hästar är på vift ännu och ska hämtas  hem nu under september. Vi håller på att bygga ut vår hall/farstu. Det tar lite tid men vi ska nog hinna färdigt innan snön lägger sig.

Här har det inte varit speciellt bra sommar eller höst hitills. Kallt väder och mycket regn som blött ner markerna ordentligt.Nu till veckan ska vi sko hästar  och det är en hel del att göra med dem för att det ska gå snabbt och smidigt. Speciellt nu på hösten när det är regnigt och lerigt.
De flesta träden har förlorat sin gröna färg och nu sprakar höstens alla färger i träden. Hoppas de får ha kvar sina löv ett bra tag. Men just nu blåser det rätt kraftigt så jag gissar att många löv far all världens väg de närmsta dagarna.

I ridskolan har vi haft och har uteritt förra veckan och denna i de flesta grupperna-

En får passe på mens det är någe så när ljust ute. Snabbt blir dagarna mörkare nu.

Ovanligt mycket knott har det varit under vissa kvällar. Våra eksemhästar har fått stå inne. Vi har förstås bara 2 men den ena av dem har haft rätt så mycket eksem där hon tidigare kom ifrån.

På några av hästarna ser man tydligt nu att de börjat lägga vinterpäls.

Massor av rönnbär är det i rönnbärsbuskarna. '


Rönnbären bär inte två bördor brukar folk säga ( alltså att det blir lite snö de åren det är mycket rönnbär) och om det blir lite snö kan man ju misstänka att det blir KALLT istället.
Efter skoningsveckan, ska det repas vinterhagar, Några stolpar ska bytas ut och ligghallar ska repareras. Alltid en hel del saker att göra och förståss rensa bort allt skrot som samlats på gården under sommaren och rivning av vår  fd farstu.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar