Summa sidvisningar

6 augusti 2017

Járngrima & Ronette kvalade till SM i GDT

Under helgen var Ronette och jag nere på Strömsholm. Islandshästföreningen Sleipnir hade kval till Gaedinga SM. Lite plåster på såren eftersom de inte fick starta på SM i deras paradgren V1 pga Jarngrima hade ett sår på benet så bestämde vi att försöka kvala till GDT istället.
Sagt och gjort under helgen skedde detta i minst sagt varierat väder. Ekipaget fick poängen 7,963 har jag för mig att det var (inte att förväxla med ovalbanegrenarnas poäng). I grenen GDT som gäller för tonåringar är kvalgränsen , 7,70 och för GDY(young rider upp till 21 ) är kvalgränsen 7.90 så hon klarade även detta.

Nu återstår det att se om vi ska åka hela vägen ända ner till Skåne för att vara med. Vi får ta oss en funderare och prata lite om detta här under de närmsta veckorna. Sista anmälning är 21 augusti.

Det kommer att bli flera resor ner och köra och hämta hästar här under hösten. Under den här resan har jag haft många funderingar som inte alls har med hästar och tävlingar att göra.
I närheten där vi bott finns det hus med en enormt vacker trädgård. Där växer rosor av alla de slag och växter och träd som jag inte har en aning om ens vad de heter.  I huset har det bott ett äldre par som skött trädgården till punkt och pricka. Varje år har jag sett paret påta där i sin trädgård och dricka sitt morgonkaffe tillsammans runt ett litet trädgårdsbord.

Nu i år, lite tidigare här i somras upptäckte jag att det bara fanns en stol kvar ute vid bordet. Den andra var borta. Efter lite efterforskningar fick jag reda på att kvinnan i huset hade dött och mannen var ensam kvar. Sorgligt tyckte jag och funderade mycket på detta, under tiden jag var därnere.


 Nu denna gång när jag var där nere och tittade på trädgården så berättade en bekant till mig att det inte tagit länge ( inte ens 1 månad ) efter att frun dött som mannen träffat en ny kvinna och for på en utomlandsresa med henne.

Rätt el fel ??!! jag tyckte det var hemskt att hon knappt hunnit kallna i graven innan partnern skaffar en ny.. Jag diskuterade detta med en annan bekant och hon tyckte det var bra att man inte grävde ner sig för den döda blir ju inte lyckligare eller olyckligare av att den andra sörjer.  Ja så kan det också vara och ibland måste man se på saker från lite olika håll.En annan sak som inträffade när vi som bäst satt på ett fik i Uppsala och satt oss ner för att dricka kaffe latte och smaska på goda kakor. Då sitter det ett gäng turister från ett annat land vid ett av borden och börjar byta blöja på sin unge där mitt bland fikaborden. Kan man inte gå på toaletten och göra detta ?? !! äckligt tyckte en kvinna som satt brevid dem och smällde bestämt igen sin dator och tog sin kaffekopp och gick. Äckligt eller inte ? ja kan kan fundra babybajs är kanske inte det man vill känna el se när man sitter och ska inta en god fika eller ?

I morse satt vi på Arlanda och väntade på att få flyga norrut. Då ser vi en kvinna som först gör knäböj under flera minuter sedan börjar hon med armhävningar och diverse andra gymnastik övningar . Så höll hon på under en längre stund.
Det kanske inte heller är så big deal, men måste man hålla på att träna ibland folk och ska hon sedan sitta vid någon på ett flygplan och stinka svett. ??!!  (det är säkert inge bättre att lukta häst) men vi brukar iallfall duscha innan vi ska iväg och åka flygplan med andra folk.

Kanske ovanstående funderingar är ett tecken på att åldern börjar ta ut sin rätt och att man blir sur och grinig, eller att jag skulle behöva en välbehövlig semester långt bort i skogen..

Min kristallsjuka har hållt sig relativt bra. Imorgon börjar jag rida på alla ridskolehästarna så de är igång ridna till ridskolan startar den 21 augusti.

Efter noga övervägande har vi beslutat att Járngrima kommer att säljas efter Gaedinga SM som går av stapeln i september.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar