Summa sidvisningar

22 januari 2017

Ny valack på gården

En ny häst dyker upp till ridskolan. Den är stor säkerligen mellan 142-145 cm rejäl skäckvalack som är 7 år gammal. En snäll och stabil herre med separerade gångarter.

Han ska anpassas in i någon av pojkhagarna inom kort. Vi vet ännu inte om det blir i Idis hage med gubbgänget eller om vi sätter honom bland de yngre lite mer rörliga hästarna.
Massagekurs för gäng 2 har några haft här i dag söndag. Lena visar hur/var man kan massera sin häst.


Tjalve har köpt sig en skoter. En ockelbo 300. En rarietet från 1970.


Nu får vi se honom köra omkring med sin knall orangea skoter runt ängarna.

Ytterligare 1-2 hästar till behöver vi till ridskolan. Vi ska försöka hitta lämpliga hästar som kan passa till ridskola, ridläger mm, De bör vara välutbildade mellan 7-12 år och mellan 135-140 cm stora.

Många av hästarna på gården passar inte riktigt, Några är för känsliga, för stora, eller för pigga för att vara optimala ridskolehästar. Bättre att sälja några av dessa och satsa på hästar som fler kan rida på. En av hästarna som vi hoppas kunna hitta en bra ryttare till är Járnsaxa från Galgbacken som finns till salu hos Jamila Berg. Hon har hög kapacitet på tävlingsnivå men är rätt pigg och het så inte alltför lätt att rida på är denna dam, Hon är välutbildad och kan det mesta inom dressyr.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar