Summa sidvisningar

8 maj 2016

Föl på Galgbacken & tävlingar på Väddö

Hemma på Galgbacken föddes den 5 maj tidigt på morgonen ett isabellfärgat hingstföl med stor stjärn som liksom rinner neråt så det är någon blandning mellan stjärn och bläs. Han har långa långa ben och ser superfin ut i sin exteriör. Bilder kommer att komma inom kort.

Mamman heter Diva (-Terna från Kambo ) efter Divar från Lindnäs och ett 1.a klass sto som heter Byssa Fra Kirkjubae. Vad pojken ska heta vet vi inte i dagsläget och har fått några förslag som ISAK, ISIDOR, RAGNAR, GANGSTER. LOKI. Pappan är vår hingst Afangi fra Saudanesi

Diva/ Terna från Kambo efter Divar från Lindnäs

Själv är Ronette, Tjalve & jag nere i Stockholmstrakten på tävlingar. Här är allt utslaget och påminner om vår midsommarvecka. Både jag och Ronette har fått pollenallergi. Fast å andra sidan kanske jag blivit förkyld också för det rinner från näsan och jag har feber med ont i halsen.

På Väddö har Stormur haft kvaltävlingar och vi hade 3 hästar som var med Odinn från Galgbacken, Jarngrima från Galgbacken och Àfangi fra Saudanesi.

Odinn gick ut först i 4-gång och slutade på 5,90 hade lite för lite energi tror vi men det såg fint ut iallfall. 6,40 är kvalgräns till SM för seniorer vilket är väldigt högt och svårt att uppnå.

Járngrima vårt skäcksto som ska på avelsvisning om allt går som planerat kvalade in sig i 4-gång med Ronett Roshag i sadeln. Hon fick  strax över sin kvalgräns som ungdom vilket är 5,0.  Med lite mer tryck i traven och en lugnare skritt finns det stora förhoppningar om mycket höga poäng.

Àfangi fra Saudanesi som sin främsta paradgren har tölt fick i 4-gången 5,67 trots att han tog signalen för galopp fel och lade sig i ökad tölt och töltade på nästan en hel långsida. Han såg toppenfin ut och många kom fram och frågade oss om betäckningsmöjligheter. Vi får se.. han har ju löst sin hingslicens iallfall och finns på Hestur.sifavel.se och under hingstkatalogen. Där finns bilder och info om  honom. På Facebook har han en egen sida som heter Àfangi fra Saudanesi och där kommer jag att lägga upp filmen från både 4 gången och tölten om jag lyckas med detta.


I tölten var Odinn ojämn lite  hackig och han slutade på 5,5 , Jarngrima fick 4,90 och låg bra till ända till sista långsidan då hästen blev  rädd för något tog ett jätteskutt och galopperade den sista biten. Men sånt kan hända hade inte den lilla incidenten hänt så hade hon nog kvalat i tölten med. Det är 5,0 här också.

Àfangi såg toppen fin ut och fick av de 5 domarna varierade poäng från 6,0-6,7 om jag inte minns alldeles tokigt. Han slutade på 6,43 och tog sig till SM i tölt med. Han är redan kvalad till Gaedinga SM i B-flokk (det är en annan sorts tävling på rakbana där man också visar gångarter men med lite friskare tempo) Det är Isa Gustafsson som har hand om både Afangi och Odinn (hon äger också halva Odinn). Hon tränar och rider dem här nere där det finns större och fler möjligheter till tävling och kurser.

Även Järngrima är nere hos henne nu till en eventuell avelsvisning i augusti blir av.

Hemma på Galgbacken tränar Jessica Lundberg med Jarnsaxa som hon ska tävla med i Boden i slutet av maj och Ronette rider med sin egen häst Arngrim Berserk. Det är endast dessa 2 vi åker iväg med till Midurs tävlingar. Vi har inte hunnit träna med de andra så mycket då hela våren varit hektisk.

Till Midsommartävlingen i Puoltsa har vi tänkt åka med 5 hästar. Vi får se nu hur det blir om Ronette måste ner och träna inför SM kanske hon inte kan åka på Puoltsa tävlingen. Här får vi fundera lite hur vi ska göra.

Till midsommartävlingen behövs fler funktionärer ! hör av er om ni är hemma har någon domarsekreterare och lite andra folk men fler behövs.


Filmat har jag gjort så länge batteriet räckte och de kommer jag att försöka lägga ut så fort som möjligt. Nu ska vi hem och sko hästar och träna oss att rida lite igen.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar