Summa sidvisningar

21 februari 2016

Stormig snöig skit söndag

Snön fortsätter att vräka ner. Massor av snö på alla taken. Idag har islandshästföreningen Draugur = dröygur årsmöte. Det är kl 14,30 här i vår kur på gården.
Här på gården fortsätter livet sin gilla gång. Vi har en hel del hästar som ska tränas och ridas. Ibland hinner man inte alls med alla som man hoppats på. Det händer hela tiden olika saker som gör att man skulle behöva 6 tim till på dygnet.Många som har hästarna har varit sjuka i feber och förkylning. Det verkar vara en svår influensa förkylning som går.


Under nästa helg kommer vi att kunna träna på ovalen inför tolktävlingen och gångartstävlingen. Ni som ska vara med passa på att träna när ovalen är nyplogad och ingen kursverksamhet är på gång.

Vi behöver fler anmälda ekipage till tolktävlingen. Anmälningstiden går ut den 5 mars. 
Kommande kursverksamhet på Galgbacken är i Mars Sandra Marin som flyger hit från Island och så har vi Isa Gustafsson som har kurs och skor hästar. I mitten på Maj kommer Carro Wintzell hit och försöker lära oss att rida.Mer info om Carrokursen längre fram som pris och anmälning. Kursen är 14-15 maj.

På ridskolan har vi följande grejjer att göra de här sista 4 gångerna på termin 1.Tölt böjda spår
Ridvägar i olika gångarter
Ovalbaneträning
Markarbeten med småhinder i trav o galopp

Det är inte säkert att vi har ovanstående planering i den ordning som det står här ovan.

Våren är här med varmare dagar och kalla nätter. Några av hästarna ska tvättas med såpa alt shampoo nu är  det blir varmare.

Vi kommer att ha praktikanter  här under våren. Erica Boman från Grans ska vara här i några veckor samt Wilma Gustafsson i några dagar under 1 vecka.

Dessutom börjar nu sadel och longerings väjning av unghästar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar