Summa sidvisningar

15 januari 2016

Lucifer har fått en fostermamma

 Bending fra Sperdli heter ett sto som vi har här på gården. Hon har fått flera föl och är en superbra mamma. Nu har hon adopterat Oddas föl Lucifer.
Lucifer  med både Hródur fra Refstödum
Thokki fra Kyrhólti samt Oddur fra Selfossi i sin bakstam

Odda har fått PPID det som förut kallades Curshings syndrom. Nästan som en slags sockersjuka hos hästar. Hon dricker supermycket och verkar allmänt loj.

Odda får medicin varje morgon för sin sjukdom och den är livslång. Medicinen hjälper bara att hålla den i schakt någotsånär.
Bending och Jessica Lundberg för några år sedan


Bending kommer inte att föla i år men vi väntar föl redan från mitten av april. Det är Hrefna & Diva som ska föla med Àfangi fra Saudanesi i april och sedan är det Odda om allt går vägen som ska föla i slutet av juli. Även Erica Bomans häst Feiminn ska föla i juli/augusti. Feiminn och Odda är betäckta med Kolskeggur från Kambo en bluphingst vi har här på gården.

Hrefna är har Dökkvi fra mosfellsbae och morfar Flipi från Österåker och  Diva  är efter Divar från Lindnäs och Byssa fra Kirjubae.   Kan vara intressant att veta för den som är avelsintresserad som jag är.                      

När Hexa föddes i sommras hade Bending en besvärlig förlossning. Det var tur att vi såg när hon fölade och kunde hjälpa Luhenne ut med fölet.
Vi håller på att spekulera på nya ridskolehästar. Vi har nyligen sålt Skrida & även Rakel är tingad som vi använt i ridskolan. Vi tittar på lite olika hästar runt om och ser vilka som kan passa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar