Summa sidvisningar

3 september 2015

Nä tusan nu är hösten här i alla fall...

Veckan som gått har vi haft uteritt med samtliga grupper. Solen skiner och det är varma dagar. Någon minusgrad på nätterna gör att det har varit en liten ishinna i vattenbaljorna på morgonen.

Under helgen har vi helgkurs för 5 glada damer. Vi får hoppas att vädret fortsätter att vara soligt och fint.

Tjalve är förkyld med feber och ont i halsen. Odda & Feiminn verkar inte ha brunstat om. De är troligen dräktiga och Bending kom aldrig i brunst i år. I alla fall fick hon ingen tydlig brunst. Hon hade en lite jobbig förlossning så kanske det var därför som kroppen sa ifrån i år.

Nästa vecka blir det sits & balans träning för alla grupper och det kommer att filmas. Filmen utvärderas senare under hösten på någon lektion.

Några hästar är ännu kvar på bete. En del av dem får vi stöd mata nu när gräset växer så sakta. Under helgen tas några till hem hit till gården medan andra får bli kvar  hela september månad ut.

Här syns Sture med Mårten i Sadeln och Stefan på skidor


Vi  har haft ett stallmöte där vi bla beslutade oss för att ha vår årliga tolktävling första helgen i mars. Mer info kommer senare. Men boka in den helgen redan och var med och slåss om de prestige fyllda platserna på pallen.

Hösten är här nu och träden färgas fint gula. Så länge dagarna är torra och soliga får man vara glad.
Vissa höstar har det regnat och varit hemskt. Här är ett sådant år när Evelina praktiserade här och har hittat en grimma dold i leran.

Vissa andra höstar har det varit torrt och fint sedan frysit på ganska rejält så vi till och med kunnat rida på blankisen på sjön här brevid.

Här håller vi tummarna för att det blir en sån torr och fin höst och att vi alla får vara friska och slippa Tjalves förkylning

Dropp in ridning har vi varje tisdag och torsdag klockan 10.00. Då är alla välkomna som är lediga mitt på dagen och känner att de  har tid över nybörjare som vana är alla lika välkomna. Ring bara innan eller sms och fråga om plats.

Hästarna har börjat lägga vinterpäls en del mer än andra. Det är genetiskt hur de lägger sin päls. En del har enorm vinterpäls medan andra får mycket mindre och tunnare päls. Men de får alla sån päls att de klarar sig under vinter och de fryser inte, så länge de har mat att äta.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar