Summa sidvisningar

8 juni 2015

Var är sommaren ??

Sommaren låter vänta på sig. Än känns det som i början av maj med hårda nordliga vindar och knappt något grönt alls i buskar, träd och på gräsmattor.

Men hästarna körs ut på bete i alla fall. De flesta till grannbyn Liikavaara där de delas upp i olika hagar. Några ska till Puoltikasvaara och några har vi i Ripatsby.

 Här hemma på gården kommer några hästar att vara kvar då vi har ridläger under några veckor och dessutom väntar vi på några föl som bör komma nu i slutet av denna månad.


Ridturer och ridlektioner har vi hela sommaren. Eftersom våra hästar inte vilar under sommaren utan de rids och jobbas på som vanligt så de har ingen semester under sommaren. Däremot brukar de få en vintervila under januari då det är som kallast.


Det blir 3dje året i rad som en Galgbacken uppfödd häst tar sig till SM. I år är det Járnsaxas tur som åker dit med Wilma Oscarsson i sadeln.

Vår  hingst som vi köpte på island för några år sedan har också kvalat sig till SM. Han tävlade i tölt och kvalade in sig på sin första tävling för i  år. Han fick 6,57 i T1. Han finns nere i Rimbo utanför Stockholm och kommer att tävlas av Isa Gustafsson.

Det blir spännande för oss här på Galgbacken på detta års SM för islandshästar med 2 st att hejja på därnere på Strömsholm.  Svenska mästerskapen för islandshästar är på olika ställen varje år och förra året var det på Wången. Det var så himla kallt att folk gick med vinterkläderna på sig. Hoppas hoppas att sommarvärmen kommer snart så vi får en någorlunda torr och varm sommar, med lite regn på nätterna.

För potatisen (som min mormor alltid sa).


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar