Summa sidvisningar

16 maj 2015

Uttagningsdagen på Midurs regionala tävling

Kallt väder och blåsigt värre. Men både ryttare och hästar verkade vara glada. De allra flesta i allafall. Någon var bråkig och hoppade ur banan. Andra var lite spända men sånt hör det ju till när det är tävling. Man kan aldrig vara riktigt säker på vad som ska hända.Wilma Oscarsson & Járnsaxa från Galgbacken kvalade sig till SM i både Tölt och 4-gång. Járnsaxa har vi satt igång under våren i mars närmare bestämd efter att hon gått med föl under det senaste året. Det bådar gott för framtiden. Nu får Wilma träna på innan SM så ser vi hur det går därnere.

Sofie Kangas & Bassi från Kambo red T1 och V1. Bassi var lite mer spänd än vanligt i tölten och poängen var inte så hög. Men de får rida A-final i bägge iallafall imorgon och vi håller tummarna för att Bassi inte ska vara lika spänd. Sofie belönades med bla 6,5 i traven och 6,0 i galoppen av någon domare.


Ebba Olofsson & Idi från Börön fick spridda poäng mellan 4,0 - 6,0 här var domarna lite oeniga men även hon får rida A-final i bägge grenarna som hon tävlade i hon red T3 och V5.
Jag nämner bara dem från gården men flera andra Gällivarebor tävlade bla Tyr från Galgbacken med Kristin Widmark och även hon får rida B-final i både tölt och 4-gång. Charlotte Hagadal med Flaumur fick 5,23 i 4-gång och får rida A-final.Jag har lite dålig koll på övriga ekipage, men nämnas kan att Midurs Agnes Hylander som är ca 12-13 år gissar jag kvalade in sig med 2 hästar till SM. Det var inte dåligt gjort. Det var nog vad jag minns bara Agnes och Wilma som lyckades med den bedriften.

Det blir 3 året i rad som en Galgbacken född islandshäst får vara med och tävla på SM.  Det blir spännande i år med både vår hingst Afangi och Jarnsaxa där nere på Strömsholm. Áfangi tävlade på Romme idag men han hade inte sin bästa dag. Han hade varit lite grinig och sur redan på uppvärmningen. Hon fick poäng i T1 strax under 6,0.

En liten filmsnutt har vi knåpat ihop under dagen. Finns här ovan
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar