Summa sidvisningar

18 maj 2015

Finaldag hos Midur med filmsnutt

Finalerna är som grädde på moset. Det är på uttagningen som allt egentligen räknas och är det viktigaste, men finalerna är roliga att rida och så får man en extra chans att försöka rida ännu bättre än man gjorde dagen innan.


Idi & Ebba


Alla tävlingsresultat finns på Svenska islandshästföreningens hemsida www.icelandichorse. se fast det brukar vara ganska segt innan de kommer in. Det finns en sida på Facebook som heter tävlingsresultat för islandshästar och där kan den som är intresserad gå och titta hur alla ligger till.
Ebba Olofsson kom 1a i T3 med Idi (nu var hon den enda ungdomen som tävlade) men hon fick samma poäng som 1an i seniorerna som var Jennifer Öderyd med Halastjarna.


Jennifer & Halastjarna


Sofie Kangas med Bassi blev 5a i V1 fick bra bedömning i grundgångarterna men lite sämre för tölten.
I skrivandets stund minns jag inte riktigt hur det gick i T1.Sofie & Bassi


Wilma Oscarsson och Járnsaxa red mycket bra och placerade sig som 2a i både T1 och V1 med poäng 5,6 något i fyrgång och 5,5 tror jag det var i tölt.

En häst jag tror vi får se mycket i framtiden är Hector från Mariebäck. Sylvia Huuvas häst efter Axjón från Stormsund


Det är många olika  klasser i alla grenarna och lite svårt att hålla reda på men V1 V2 är 4 gång som är lite svårare klass. Sen finns en hel drös med lätta 4-gångsklasser. Det är samma sak i töltgrenarna också. Det är bara från V1 och T1 osv F1 som är femgång som man kan kvala sig till SM. Om man inte är ett barn förstås för de kan även kvala sig i V5 och T5 som är lätta klasser.

Sen rider de 5 som fått bäst poäng i A-final och tävlar om vem som vinner där (inte att förväxla med A-klass som är en viss hög poäng man ska ha uppnått)

Placerade 5-10 får rida B-final som det heter och här får vinnaren gå vidare om hen vill och tävla A-final med de andra 5. Idag var det Charlotte Hagadal som fick göra detta i V5 tror jag det var. I den klassen segrade Hector och Sylvia som finns på bilden här ovan.

En liten filmsnutt är gjord under dagen där man ser några av de tävlande. Idag med focus på de som kommer från Gällivare trakten.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar