Roliga unghästar på träning

Här på gården fortsätter livet som vanligt. Vi har en massa roliga unghästar som vi jobbar med just nu.

Stora snälla Bergelmir = Elmer ska skos på nu för första gången under helgen. Han är så duktig kan stopp, start, svänga och han travar med enorma stora kliv.  Han flyttar sig redan hjälpligt för skänkeln och vi fortsätter med inridningsarbetet på honom resten av våren. Han är 4 år i år och stor som en liten nordsvensk.

Elmer står i hagen. Hans pappa heter Aron från Kambo och finns numera i Norge
mamman är vår fina Terna från Kavelbro, som tyvärr dog lite för tidigt

Terna

Dessutom är Reynir fra Hólhusum avkomman Hel en otroligt fin häst. Hon blir 5 år i år och töltar, travar och galopperar som en liten gudinna. Hennes mamma är liksom Elmers också Terna som är på bilden här ovan.


Hild, Heid och Mestur blir 3 år i år och dem ska vi börja träna lite från marken inom kort. De ska vänjas vid bett och lära sig att gå fram och stanna mm. De är ännu ganska små så vi väntar nog till hösten innan vi börjar att sitta på dem.



Járnsaxa är skild från sitt föl Járn. Hon håller på att sättas igång och jag lovar att trots att hon ännu är oskodd är det sällan jag sett någon häst röra sig som hon gör. Hild är hennes svarta helsyster och vi får se om hon blir lika lovande.








Kolskeggur från Kambo är också 5 år i år och har börjat arta sig fint. Han är snygg mycket snygg med stora rörelser. Han är kul att träna och rida på. Han är hög ca 145 smäckert byggd.
















Ronettes häst Arne eller egentligen Arngrim Bärsärk är en rolig prick. Stort steg i traven bra skritt, bra galopp, fin tölt med bra aktion och han är bara 5 år gammal. Han kommer att bli en kanon 5-gångshäst. Hans mamma är lilla söta Odda och Pappan heter Sedill fra Hólum. Arne har fått en ovanlig färg som heter
Járngrima 
Silvergulsvart. En mycket framåt pigg och rolig häst att rida. Ronette kommer att tävla med honom i lätta klasser i år.
Här syns Admirall,  Elmer och Arne på sommarbete





Desstuom ska hon rida och tävla med vår Jarngrima från Galgbacken. Den fina skäcken som har Bassi från Kambo som pappa. Hon har tävlats lite under förra året av Jessica Lundberg som kvalade henne till A-klass i 4 gång på första tävlingarna redan.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Jag skäms än idag !

Snoppstenar !

Nuortikon Marja