Ridskolestart

Denna vecka börjar ridskolorna. Alla rider sin vanliga tid om inte annat meddelas. Det kan hända att vissa elever kommer att placeras om i andra grupper beroende på hur många som är i varje grupp.




Vi har dåligt med vatten el i princip inget vatten alls i vår brunn just nu. Det händer under vissa perioder, under året. Då får vi hämta vatten på andra ställen eller folk från stan får fylla vatten åt oss.

Det går många hundra liter vatten för oss varje dag. Men dessa gånger får vi prioritera och det blir svårt att kunna diska, tvätta och duscha under dessa tider. Tur man har bekanta där  man kan göra såna saker.

Vår brunn är grävd och är ca 11 meter djup. Det är inte så lätt att bara gå ner i den och försöka undersöka, för risken är att luften tar slut där nere. Mitt i brunnen finns en liten platå där man kan stå och vår brunnspump är placerad där.

Vi ska nu prova att byta ut vår pump och se om det blir bättre. Några gånger med jämna mellanrum går pumpen sönder och måste bytas. Det händer oftast då vattnet i brunnen sinat och det kommit luft in i pumpen eller annat skräp kanske ??

Under sommaren har geologer varit och undersökt vår brunn för att se hur vatten kapaciteten fungerat. Tyvärr så var det under augusti och det var gott om vatten i brunnen just den månaden.

Vi vet inte vad det beror på att vattnet plötsligt sinar. Kanske det finns sprickbildningar i samband med Aitik gruvans dagbrott ? eller är det bara att grundvatten nivån blir så låg av annan anledning. ??

Förra veckan var Tjalve och jag på en  minisemester till London. Vi passade på att undersöka staden tillsammans med några andra vänner till oss.


God mat och Gott sällskap gjorde att det blev en toppenresa och jag vill rekommendera andra att passa på att åka med Ryan air från Skellefteå direkt till London. Det kostar inte många hundra lappar per person att åka dit.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Jag skäms än idag !

Snoppstenar !

Nuortikon Marja