Vera träffar Annorna

I dag har vår häst Vera fått  vara på återbesök till hästveterinär/tandläkare Anna Semrén och distriktveterinär Anna Eidernet Eriksson

Vera har haft problem  med en lös tand och foderinpackningar. Nu satt tanden visserligen fast och gick inte att rucka på, men hon hade fortfarande foderinpackningar.

Anna fick krafsa ut gammalt foder från hennes tänder och vi ska på återbesök  någon gång om 2-3 månader.

Dessutom ser Ulrika och jag att hon fått en spark på ena frambenet när vi hämtade in henne från hagen. Så nu blir det  penicillin i några dagar och dessutom fick hon  någon supersalva i såret som är gjort av HONUNG !!! Det är ju inte den bästa tiden att få sår på benet i just nu i denna leriga tid.



Honunssalva finns i olika märken och storlekar. Det är någon man använt länge i bla
Austrailen. Det har med forskning visat sig ha en superförmåga att läka sår.

Vera kommer att få vila under dessa dagar så sårskadan på benet läker. Hon har förmodligen nött sina tänder mot bettet eftersom hon brukar tugga frenetiskt på bettet. Anna rekommenderar att man hädanefter rider Vera på hackamore, eller annat bettlöst träns. Hon funkar bra på hack och vi har använt henne i ridskolan på detta också.


 Vera har fungerat toppen i ridskolan under alla år och varit en av de populäraste hästarna. Lättsam i all hantering och en framåt lydig och rolig häst att rida på.

Men vi kommer nog att sälja  Vera till någon privatperson som kan hålla efter hennes tänder. Vera är född 2001. Hon har fått ett föl och är också inkörd. Nu är det något år sedan vi körde med henne och använde vi  släde.


De nya hästarna som vi hämtade upp Ragnarök och Hetja har börjat sättas igång De är två pigga och roliga hästar med toppen gångarter. De rids kortare stunder för att inte överbelastas. Hetja har gått på SM för islandshästar tidgare och Ragnarök har tränats inför avelsvisning.

Men bägge har stått nu under en längre tid RR i någon månad och Hetja lite längre.

                                                     



   På lördag hade vi knytkalas här på Galgbacken. Vi var inte så många denna gång. Men vi 7 som var med hade det mysigt och åt massor av mat. Allt från Indisk mat till skinka, kycklingklubba och sallader, godis mm mm.
                                                 
                                                     

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Jag skäms än idag !

Snoppstenar !

Nuortikon Marja