Snön har lagt sig vit


Idag har vi börjat att skruva i broddar i flera av hästarna, men långt ifrån alla här på gården har broddar på skorna än.

Vi använder bara  traktbroddar då vi tycker att det sliter mycket mer på frambenen att även ha tåbrodd. Då tåbrodden liksom tar fast i steget när hästen ska gå och det blir mer motstånd.

Vi kommer att få upp nya hästar till gården som ska försäljas här under hösten. När de kommer upp vet vi i skrivandets stund inte riktigt, men innan jul iallafall.

I går morse vaknade vi till en vit värld.Vilken tur att Tjalve och jag hann komma hem innan väglaget blev alldeles för halt med sommardäck.

Fast jag gissar att snön som det nästan alltid så här års brukar göra,att den smälter och så kommer det snö några gånger till och smälter bort innan den vintriga vintersnön kommer och stannar.


Odda är en liten en, bara ca 126 cm hög men en av
de roligste ridhästar vi har

I morgon kommer vi att hämta hem Odda & Bending från Hedenäset. De har bägge betäckts med Alsvidur fra hleskogum
Odda är en skoj ridhäst. Det ska bli roligt att se vilka avkommor hon ger

Bending är en riktig töltmaskin. Men har tidigare fått en
skada på ett bakben och det är osäkert om det någonsin blir
bra igen


Ragnarök från Galgbacken kommer att komma hem här under hösten. Hon är dräktig med Afangi och kommer mest att ridas av mig, och hon kommer också att under vintern sättas in i vissa grupper på ridskolan också. Hon är dotter till Bending här ovan och en fantastisk ridhäst med mycket bra gångarter.



Ragnarök som 5 åring





Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Jag skäms än idag !

Snoppstenar !

Nuortikon Marja