Summa sidvisningar

18 maj 2014

Slut på veckan............


Hela veckan har varit ett enda kaos. Bilar som tappat hjulbultar, hästar som dött, hästar som skadats, hästar som sålts, hästar som haft mildare kolikanfall. Björnar som snokar runt hagarna. Kungsörnar och havsörnar som glidflyger över gården för att söka reda på nån liten katt eller höna gissar jag.En stressig vecka är till ända. Under helgen hann vi iallafall göra en liten film när Wilma rider på vår 4 årige hingst Kolskeggur från Kambo. Han är en snygg högbent herre med milda ögon och vacker lång man. Filmen var ett litet experiment med min mobil. Jag teckande ett nytt avtal med telia och fick en Samsung på köpet. Nu måste ju alla dess finesser utprovas. Jag har haft en flera flera år gammal mobil med sprucken skärm. Det tog 100 år att komma ut på nätet med den, men nu...... går det snabbare minsann.Tyvärr hamnar han väl lite åtsidan och vi hinner inte rida så mycket på honom som vi borde. Men nu är det dags att börja rida med honom igen och träna honom. Han har en bra stam med både Dökkvi fra Mosfelli och Isar fra Keldudal som farfar och morfar. Nu under sommaren kommer vi att rida ut och upp på berget med alla de hästar som reds in under vintern. Nu blir det perfekt att klättra och stärka dem konditionsmässigt.


Tvärmodska fick en ny ägare under vecka också. Här får hon en grimma på sig för första gången
under  sin första levnadssommar

Tilberi såldes under veckan

Vårt fina vackra rödblacka sto Járnsaxa från Galgbacken ska få ett föl inom 6 veckor. Pappan heter Jór fra Kjartantstödum. Fölet kan bara bli en fux eller en rödblack. Vi får se och väntar med spänning.
Jór
JárnsaxaUnder kommande helg är det tävlingar i Skellefteå. Vi åker dit med 2 av gårdens hästar och det är Idi från Börön som rids av Ebba Olofsson och Leikur från Ekanstorp som rids av Ronette Roshag.

De andra hästarna får vänta till vi har vår egen hemmatävling i början av juni. Då kommer troligen Brenna, Saga, Odinn, Skrida, Járngrima och Idi tävlas om allt går som planerat. 

Hoppas att vi får fint och soligt väder till nästa helg som man slipper bli så kall och blöt när man är ute hela dagarna under tävlingshelger som det regnar på.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar