Summa sidvisningar

20 mars 2014

Leikur & Vera

Två  av ridskolehästanar presenteras denna gång

Leikur från Ekastorp är född 1998 och köptes in via Jamila Berg på hösten 2012. Han bodde tidigare i Falu trakten. Leikur är skimmel men föddes svart. Hans pappa är Steini från Ekastorp och mamman var Dögg fra Hamraendum

Leikur är en omtyckt ridskolehäst, som är lite av den lugnare typen.  Han tar det gärna lugnt om ryttaren tillåter detta.

Leikur var som 4-åring på avelsbedömning och fick där hela 8,5 för sin trav, 8 för vilja och skritt och resten fick han 7,5 vilket är godkänt. Han är en 4-gångare.

Leikur är en snäll och mild herre som försöker att vara alla till lags.  Leikur betyder Lekande

Vera från Vallby föddes 2001. Hennes pappa är den på sin tid högbente Haleggur från Oskarslund och mamman hette Rönd fra Eyrabakka som fanns i Västerbotten ett tag och avelsbedömdes där.

Mamman fick 8,5 för vilja och var en het dam har jag hört sägas. Pappan Haleggur hade 9,0 i vilja och det är nog därför Vera också är en het dam. Hon lyder och är lyhörd men är pigg och rolig att rida. Hon är 4-gångare med en bra tölt. Mjuk och fin i munnen och en smidig häst.

Vera är tävlad tidigare men blir hetsig och het på ovalen, så det kan vara svårt att lugna ner henne.  Det kan bla hennes trav bli lite lidande av. Vi köpte Vera i Kalix.

Vera är inkörd och vi har kört henne med vår släde för något år sedan.  Hon har fått en avkomma 2012 med Reynir fra Hólhusum.  Det blev ett sto som heter Tvärmodska.


Vera är ett kvinnonamn och betyder Sanning på latin. Vera är en av de mest populära hästarna på ridskola och de allra flesta ryttare kommer bra överens med henne.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar