Summa sidvisningar

5 mars 2014

Hild & Idi

Idi  är en slags jätte i någon gammal saga. Idi är född 2004 och int 2006 som det står på filmen. Lite svårt att komma ihåg vilka år som hästarna är födda.

Idis pappa är Mökkur fra Varmaleak som varit en av världens bästa tävlingshästar och fått flera bedömda fina avkommor.Mamman heter Blanda fra Höskuldstödum.

Idi är snäll och lätthanterlig. Bra gångarter och en skoj ridhäst. Idi heter från Börön i efternamn


Hild från Galgbacken föddes 2012 och blev tidigt moderlös. När hon var 4 månader gammal dog hennes mamma Terna i någon form av tarmvred. Hild är snygg med mycket man och svans. Hon är smäcker och långbent. Hennes helsyster Járnsaxa från Galgbacken har tävlats under åren av Isa Gustafsson med bra resultat och är nu betäckt.  Hilds har flera bedömda halvsyskon både via sin mamma och sin pappa som är Fannar fra Audholtshjaleigu.  Hild är en av av valkyriorna (ValkyriaValkyrja (ungefär: val, fallna krigare, kyrja, som korar) var i nordisk mytologi ett kvinnligt andeväsen som vid slagfälten i Midgård valde ut de krigare eller einhärjare som skulle dö och förde dem med sig till Valhall.)

När Hild blev utan mamma, så tog de andra stona hand om henne och hon fick dia av dem istället.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar