Digital röntgen till kommunen eller inte ?

Hästfolk är speciella mycket speciella. Det kanske hundfolk också är , eller rättare sagt folk i allmänhet är lite underliga. Säkerligen jag också...

Många saker som händer runt omkring mig i just hästvärlden får mig att fundera. Folk satsar enorma summor pengar på sina hästar och det är väl bra. Människorna köper täcken i gross och parti. De köper träns som sedan hänger i stora klasar på någon krok eftersom man ändå bara kan använda 1 åt gången.




Hästägarna satsar på massage,equipterapefter, tandvård, dyra dyra fodertillskott och allt möjligt annat som ishavsalger, nyponskal och ja you name it !!

Man upphörs aldrig att förvånas hur mycket pengar som läggs ut av hästägaren till sin häst. 10 000 tals kronor om året lägger säkert många ut på saker som man kan fundera om det verkligen behövs eller gör någon nytta.



Här i Gällivare försöker många hästägare att gå samman och investera i att få till en digital röntgen som kan nyttjas av våra disktriktveterinärer. Det kostar 500 kr per andel som man dessutom får tillbaka om det skulle visa sig att den digitala röntgen blir för dyr eller andra hinder uppstår.  


Är man verkligen mån om sin häst kanske inte det där nya tränset är så viktigt utan hellre tycker jag iallfall att man försöker få något vettigt för pengarna tex en röntgen.

Men nej många hästägare vill inte vara med på detta och det är ju upp till var och en av dem. De kanske kan använda sina 500 till att köpa ett nytt hästtäcke eller något snyggt träns istället. Kanske det behövs bättre ?


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Jag skäms än idag !

Snoppstenar !

Nuortikon Marja