En hektisk tävlingshelg är över

Som alltid när man själv ordnar tävlingar i sin hemma förening är man helt slut efter allt tävlande, fixande och bort städande av diverse material.

Denna tävling inget undantag. Tävlingarna började med lite småstrul genom att planet gick sönder i Stockholm. Det som domarna skulle åka upp till Gällivare med på fredagskvällen. Planet hade en spräckt ruta och ett trasigt däck. Nåja domarna kom iväg nästa dag (lördag) och vi kunde starta tävlingarna på eftermiddagen och fick hålla på till sena sena kvällen.

Men allt flöt på relativt bra, alla var glada och vädret var stekhet och soligt med någon åskskur. Under söndagen regnade det lite lätt under vissa stunder, men det var bara skönt eftersom det kändes uppfriskande för både människor och hästar.

Vi har så sällan tävlingar här i norra Sverige och denna gång hade vi ekipage både från Finland och Norge. Jättekul att få se fina hästar som reser lång väg till oss för att få vara med på vår tävling!

Hästen från Finland var en nygammal bekant. Uppfödd i Kiruna av Tommy och Birgit Stålnacke, såld via Galgbacken till Finland och Paula Rovainen. Tillbaka skickad för träning och inridning för 2 år sedan och nu på tävlingsbanan med bra resultat för att ha tävlat första gången. Hästen heter Frami från Djurgården och placerade sig som 2a i 4gångs uttagningen på lördag. Nu idag på finalerna har jag lite dålig koll på vart han hamnade men han var med i A-finalen i både T5 och V5.

Jessica Johansson och Prins fick domarnas pris för god och harmonisk ridning tillsammans med Kerstin Nilsson. Jennifer Öderyd B-kvalade med sin systers häst Assa från Tullus i F2.

Hästar som jag minns nu så här  efteråt är Gideon fra Laekjarbotnum en ståtlig fuxhingst hemmahörande i Norge. Matti Bergs Ottar hade en fantastisk ökad tölt och en mycket bra trav. Hrima fra Steinnesi var också en Norsk fin häst som tickade på så fint i sin korta tölt.

Nordnytt var och gjorde ett litet reportage och om ni håller ögonen öppna ikväll strax före 20,00 så ser ni nog några bekanta i rutan....

http://www.svt.se/svts/behov-av-hastrontgen


Jag minns inte allas poäng och placeringar just nu men den som är intresserad kan titta på www. bifrost-norrbotten.se där kommer resultaten snart att ligga

Vi har fotat en hel del bilder men de läggs ut här senare, för nu är jag så trött och vill bara lägga mig framför TV rutan och se vilka som syns där inom kort



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Jag skäms än idag !

Snoppstenar !

Nuortikon Marja