Annika

Team Galgbacken :

Annika Forsmo är 20 år gammal och rider sin häst Lysingur fra Seljabrekku. Hon köpte honom av oss förra sommaren och det går bara bättre och bättre för ekipaget. Annika är född och uppvuxen i Gällivare. Hon började rida på Galgbacken när  hon var i 11 års åldern.

Ekipaget har nått höga poäng. De ligger i regel mellan 5,5-6,5 för samtliga gångarter. Även denna helg fick hon höga poäng för sin ridning i T1= Tölt a-klass. Hon kvalade in sig till A-klass i både tölt och 4-gång under förra sommaren. I V1= 4-gången under helgen blev hon dessvärre diskad pga att hon påbörjade sin ridning efter att ha passerat kortsidan.



Nu hoppas vi på att de ska lyckas för dem att nå SM poäng på Norrlandsmästerskapen om 2 veckor.

För 2 år sedan fick vi Lysingur på försäljning hit till Galgbacken. Han ägdes av Anna Y i Kiruna och hon hade tävlat honom med bra resultat åren innan.  Anna hade skickat ner honom på försäljning söderut och där nere har det hänt något med Lysingur. Vi vet inte riktigt vad han varit med om men, när han kom upp gick han inte igenom en veterinärbesiktning.

Anna ville ge bort honom, men det var ingen som ville ha honom eftersom man inte visste vad som var felet och om han skulle bli ridbar igen. Vi beslöt då att ta honom och åkte till kliniken i Boden för att utreda hans problem.

Veterinären hittade inga som helst fel på hästen. De trodde att han fått stå i en liten hage och liksom blivit förtvinad i musklerna. Kanske något hänt där nere och någon blivit rädd för honom el om han varit skadad en längre tid.  ????   Vi vet inte alls.

Faktum är att han var omusklad och svag när han kom upp och hans hovar såg ut som om de inte haft skor på sig under en lång lång tid.

Rid ut med hästen på rakt spår under hösten och se vad som händer var veterinärens råd till oss. Sagt och gjort han reds ut i skog och mark under hela hösten. Han blev starkare och starkare. Hans tölt och trav blev bättre och bättre. Annika började ta sig an honom och vi beslöt att låta henne tävla Lysingur under förra våren och sommaren.

När Annika och Lysingur passade så bra ihop, fick hon köpa honom till ett stark reducerat pris.

Vi vet att nyckeln till deras framgång är

1) Regelbundna träning för duktiga instruktörer
2) God hovvård med utbildad hovslagare
3) Analyserat hö med toppkvalite
4) Lösdrift i bra flock
5) Varierad träning med focus på både smidighet, styrka och kommunikation ryttare/häst
6) Regelbunden massage
7) Hålla hästarna i lagom hull
8) Att få vara med likasinnade människor som stöttar och hjälper vid problem
9) Annikas egen utveckling och ödmjukhet som ryttare och tålamod med hästen

Nästa vecka är Annika tillsammans med Team Galgbacken nere hos Islandshestkonsult på träningsläger.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Jag skäms än idag !

Snoppstenar !

Nuortikon Marja