Summa sidvisningar

10 april 2013

Kalkben hos hönor

En av våra hönor och vår tupp har fått sk kalkfot. Det är något slags kvalster som gör att fötterna på dem blir liksom förkalkade och konstiga.


Vi fick höra att man ska tvätta benen med bensin och smörja in dem med ngn salva under några veckor. Men vi tog vårt fett som man kan smörja in hovar med och smorde benen på hönan och tuppen idag. Vi har provat detta undermedel förut och det behövdes bara smörjas 2 ggr under en 2 veckors period så var alla ben helt rena och fina igen. De där små kvalstren kvävs under allt fett som smörjs in på hönans ben.

Nästa helg den 20-21 april har vi helgkurs. Vi startar ridningen klockan 11.00. Rider 2 pass lördag och 2 pass på söndag. Ev får även  de som vill  prova på att rida flygande pass. Islandshästens  5 gångart.

 Endast 1 plats kvar på helgkursen i skrivandets stund.  Kostnad för kursen är 1000:-Svaret på förra gåtan var : En häst med ryttare ! se förra blogginlägget.

Dagens gåta ! Lilla trilla satt på hylla, lilla trilla ramla ner. Ingen man in detta land lilla trilla laga kan  ! vad är trilla för något ?

svar i nästa blogginlägg


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar