Summa sidvisningar

29 mars 2013

Nya Galgbacken mössor och Odinn på avels bedömnings kursJessica Lundberg är nere i Jämtland och har där gått en avelsvisar kurs, med sig på den hade hon sin häst Odinn från Galgbacken.

Odinn visades först exteriört och fick 7,5 för huvud 8,5 för hals, manke, bog 8,0 för rygg o kors 7,0 för benställning 8,5 för benkvalitee  7,0 för hovar

7,5 är lika med medel. Odinns huvud hade grova ganascher och hamnade på medel och hans benställning är ju lite fransysk (utåtåad) så där hamnade han under medel) Hovarna hamnade också under medel då de just nu inte har några trakter att tala om.

Hals,manke bog är den delen som har högst värde i en sån här bedömning och där fick han 8,5.

Ridmässigt var han toppen. Hjalti Gudmundson som haft hand om Jessica under avelsvisar kursen tyckte Odinn var TOPPEN !! och en riktigt riktigt fin häst och en enormt kul ridhäst !

Fotot taget från Stall Åbergstorp
på Axjon från Stormsund
Odinn fick 8,5 för alla gångarter med ett plus ytterligare  för skritten. Hade Odinn varit lite mer avspännd hade han fått 9,0 för sin fina skritt. På ovalbanetävling har han haft högst uttagningspoängen i skritt på 8,5.
Hans korta galopp var den som bedömdes lägst och där fick han 8,0.

Odinn fick högsta bedömningen 
under helgen tot 7,94 ext 8,03 rid 7,8

bilder finns på denna länk

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.10151359622345969.1073741825.730290968&type=1

Om Jessica bestämmer sig för att visa sin häst på en riktig avelsbedöming i sommar så har han stor chans att gå in i 1;a klass om poängen är liknande som han fick idag.

Odinn som bara är 7 år i år, har verkligen visat sig vara en TOPP häst. Jessica har själv ridit in och tränat honom. .Hans pappa är Axjon från Stormsund och mamman är vårt gamla sto Skjona Fra Hjardarvholi efter Otur fra Saudakroki


Här rider Jessi pass på Skjona under ett sommar ridläger
på Galgbacken
Jessi o Odinn på WångenHär hemma har Snaedis och Vera blivit förflyttade till den nedre stohagen. Vilket inte är speciellt populärt i det tuffa tjejgänget. Nu ska de sättas på plats !

Náma har placerats med Bending för de bägge väntar ju föl.
Snaedis mäter sig med Hrefna
 NYA HÄFTIGA GALGBACKEN LUVAN !!

Orangefärgade med svart text se bild !!!

Finns att köpa på gården och de som är med i

TEAM GALGBACKEN  har också egna mössor att få
Hästhotellet har två gäster under påsk. De är här och vilar upp sig medan ägarna roar sig på annat håll.
 Frosti och Phytur heter de och ska gästa hotellet i några dagar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar