Summa sidvisningar

27 februari 2013

Våren är här !

Tvärmodska, Heid, Mestur
 Onsdag mitt i veckan och förkylningen är ännu inte över.  Hosta och feber härjar både med mig och Lena. Det låter som om Galgbacken är ett sanatorium för svårt lungsjuka just nu. Orken är inte den bästa, så nå mycket ridning och träning med några hästar har det inte blivit.

Det blåser och viner i buskar och träd. Solen gassar och det droppar från taken. Våren är här.


Nya Galgbacken kläder ska beställas. Kom in när ni är här får ni se hur storlekar och modeller ser ut. Samt priserna för de olika plaggen.

Vår islandshästförening Bifrost ska ha en sommartävling helgen den
1-2 juni. Är det någon som känner att de vill hjälpa till som funktionär någonstans hör gärna av er till mig.
Höghus för fåglar
Det behövs alltid glada funktionärer som kan ställa upp och hjälpa till. I går hade vi ett möte här på Galgbacken angående sommartävlingen.

Det kommer att vara brist på stallplatser i närområdet. Ni som har box/spiltor eller ställen där man kan göra hagar under tävlingshelgen kan passa på att tjäna en hacka på att hyra ut plats.

Mer info om tävlingen finns på http://bifrost-norrbotten.se/  under fliken tävlingar. För box och spiltplatser på ridklubben kommer en prioriteringsordning att finnas. 1) Hingstar  2) långväga gäster   3) När anmälan kom in.


Hrefna

Hrefna jobbas från marken


BB = RR
Bästa hästen Ragnarök ??
Det är alltid diskussioner här på Galgbacken vilken häst som är DEN BÄSTA HÄSTEN... och det beror givetvis på vem man frågar och vid vilket tillfälle.

Jag tycker mycket om Odda som är en skojig häst att rida. Men bästa hästen just nu, tror jag nog att Ragnarök är (enligt mig iallfall) Men fråga någon annan Galgbackare och du får säkerligen ett helt annat svar.

Vi brukar ha lite hetsiga och retsamma diskussioner där vi hetsar varandra till att mötas i olika kamper. Vem har snabbast häst från punkt A --- B eller vem har snabbast trav, tölt   osv.

Odda brukar vara snabb som tusan. Hennes korta ben trummar på som ena riktiga kulspruteben. Men i galoppen var faktiskt Idi snabbare ( men det ska vi aldrig erkänna så Mårten hör)

Lýsingur har en otroligt snabb ökad tölt som han håller hur länge som helst, utan att hetsas att ta ett enda galoppsprång. En jämn häst är Skrida. Hon har alla sina gångarter väldigt stabila och en bra lägsta nivå. Hon är lätt och okomplicerad att lägga i pass. Hon har inte världens snabbaste men är säker och jämn. Däremot kan hon se små gröna troll överallt och vara lite osäker om något händer runt omkring henne.
Ragnarök

Stugan i vårsol. Den ska repareras och hyras ut från sommaren
Det blir en toa och nya tapeter/golv ev ett litet sovrum också

Tjalve kikar in i ligghallen
Snön har rasat ner från de flesta taken och vår stege upp till taket följde med. Den var ganska rutten och dålig så det var nog lika bra. Nu ligger den i 1000-bitar här bakom huset, tillsammans med snön som kom ner.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar