Summa sidvisningar

3 februari 2013

Ny anställd på Galgbacken samt Söndagshoppningar

På söndagar brukar vi samlas här på Galgbacken och ha hoppning. Idag var vi 7 st med hästar som passade på att hoppa över lite olika hinder med olika höjder.

Brenna älskar att hoppa och är riktigt duktig.
Bilden är tagen vid ett annat tillfälle 
Hästarna tycker att det är kul och blir  framåt och pigga. Mer hindermaterial är beställt till Galgbacken och bör nog komma under veckan skulle jag tro. Då har vi planer på att återigen ha en ny hopptävling under våren
Många islandshästar gillar att hoppa
Här är Frekja som har gått på ridskola här på Galgbacken
.

Annika Gustafsson som är från Gällivare och som bla var med på Globen Horse show kommer att komma upp och har hoppträning för oss någon helg under våren.

Vi gör detta för att få bättre tölt på hästarna samt rakrikta dem och få mer explosivitet i dem.

Islandshästar ska ridas framåt och uppåt, istället för att jämt och ständigt ridas långa och låga. Då kan man lika gärna rida western häst eller skaffa sig en dressyrhäst.
Inget fel på den här aktionen
Visst ska även islandshästarna kunna släppas ner i låg och lång form också, men jag ser att vissa tenderar att jämt rida sina hästar så. Följden kan lätt bli att hästarna går på bogarna och får ett hämmat rörelsemönster på bekostnad av frambens aktionen och sträcket i steget. Variation behövs ! (bakbenen liksom släpar där bakom och de tar inte i med dem över huvudtaget)

Galgbacken har anställt en hjälpreda. Lena Sjötoft som också jobbar som sjukgymnast. Hon kommer att börja jobba inom kort. Vatten, foder, ta in och ut hästar, samt hjälpa till med inridning och skötsel av hästarna är arbetsuppgifterna. Galgbacken har nu 2 st anställda !

Lena och Odda


Snön har fortsatt att vräka ner och sedan i onsdags har det kommit minst 30 cm kanske tom upp mot 50 cm. Slutridet är det i skogen på våra spår. Vissa år har vi kunnat rida hela året i skogen och andra år bara fram till i mitten av december. Nu får det bli ridbana och efter skogsvägar som plogas upp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar