Summa sidvisningar

14 januari 2013

Laufi trivs i sin nya flock

Laufi trivs i sin nya flock. De leker och stojjar. Han har en rolig färg som kallas isabell skäck om jag inte minns alldeles fel. Här ovan är en bild från när Jamila Berg hade honom till salu.

Týr är högst i rang i hagen och bestämmer över de andra smågossarna.


Näst högst i rang är än så länge Arngrim Bärsärk, men Laufi är ju äldre så vi får se om han ger Arne en "propp"Det är spännande och kul att se de olika hästarnas roller i flocken. Nu är det snart dags för inridning av nästa gäng unghästar. Det är Diva e; Divar från Lindnäs, det är Arne e; Sedill fra Holum,  det är Kolskeggur e; Adam från Kambo.

Fortsatt ridning/ träning av Ragnarök, Heimdal och Brenna. De ska stärkas och byggas upp konditionsmässigt. Alla hästarna är olika, men de kan alla flytta sig för skänkel, ridas på böjda spår, rygga, framdelsvändningar och andra enklare dressyr övningar. Alla 3 har stora rörelser med bra aktion och en trevlig form.

Ragnarök hoppas vi ska komma till visning under året. På en avelsvisning tittar domarna som är 3 st på hästens exteriör och gångarter. Bedömningen ligger sedan till grund för om man får hästen stamboksförd eller tom 1.a klass bedömd. Det spelar egentligen ingen roll om man har en valack. Men för en hingst är det viktigt att få den bedömd så man ser vilka svagheter och starka sidor den har, samma gäller för ett sto som ska användas i avel.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar