Summa sidvisningar

23 augusti 2012

Getingstick, huggormar och träningshästar

En hektisk torsdag är till ända. Isa har varit här och skott 21 eller är det 22 hästar. På två dagar har vi tagit in och ut hästar i stallet skott av dem och skott på dem igen. Full rulle !

Vi har dessutm 2 gäster från Danmark här just nu som jag hämtat från inlandsbanan i går kväll. På för middagen åkte jag med dem till Karlgrens slakteri så de fick köpa sig lite kött. Dessförinnan dök en bonde upp som vi köpt torrhö av. Han kom körande med sin jordbrukstraktor och vi lastade av 3 ton hö. Tur att jag hade både Nina Lundberg och danskarna Pernille och Bjarne här just då. Snabbt som ögat lastade vi in allt torrhö. När vi nästan var klara kom Kristin och Linnea hit. Kristin lastade in de resterande höet medan vi åkte iväg till slakteriet.

Under tiden hjälpte Jessi Isa med hästarna och skodde av dem så allt skulle gå snabbt.

Mitt på dagen startade vi vår sjö ridtur. När vi passerade getingboet råkade Pernille stöta grenen som det hängde på med sin axel och vips var en massa getingar lösa och stack Náma i örat. Náma blev somn galen och sprang hysterisk om Odda  och fortsatte till Pernilles förskräckelse upp för backen i vild karriär med skakande huvud.Men Pernille satt kvar i sadeln och efter en stund var Náma samma lugna häst igen som hon brukar vara. Vi fortsatte ridturen och jag som ser dåligt upptäckte något konstigt precis framför Oddas hovar på stigen. Vilken konstig spillning hinner jag tänka. Vad kan det vara för djur som lämnat sitt avträde här mitt på stigen.

 
Problemet var att det inte var någons bajshög utan en livslevande HUGGORM igen !!!
Det verkar vara ett ormår i år. Jag hann stanna Odda och ormen ringlade sin väg.
 
Vi stannade och rastade vid en liten sjö, kokade kaffe och plockade lite hjortron. När vi var på ridandes på väg hem fick jag ett SMS och hemma på gården var nu två tränings/försäljningshästar inkommna. Wilma och Jessica var på gården och fick se till att de nya hästarna hamnade i en hage och fick mat och vatten.
 
Isa hade precis åkt hem och fått skjuts av någon vänlig själ till flygplatsen. De nya träningshästarna måste skos på nu så fort som möjligt så de kan börja sättas igång och tränas inför försäljning.
 
Vi hann in precis och äta lite paj innan kvällens ridskola drog igång.
 
Imorgon kväll hämtas Carro från flygplatsen och vi har kurs hela helgen.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar