Summa sidvisningar

16 juli 2012

Högsommarvärme

Solen skiner och idag har vi flyttat på några av sommarhagarna. Stona blev glada av att få en ny hage med högt fint
gräs att beta och Sture och Casper fick flytta om till en av de andra hagarna. Deras hage plockades ner och sätts snart upp på ett annat ställe.

Tjalve trivs i sommarvärmen 
Annika, Jessika och jag tog oss en ridtur på eftermiddagen. Vi undersökte en ny väg som visade sig komma ut på en gammal skogsbilväg som går ner till Linaälven. Där kan man nu gena om man vill sig på att försöka rida åt Leipojärvi/Dokkas hållet.

Just nu har vi hästar i massor att träna och rida. Här är några bilder på när Jessica rider med Jarngrima. Hon är 4 år gammal och vi håller på att töltsätta henne lite smått.

Vi börjar varje morgon med att ge morgonhö till de få hästar som vi har hemma på gården. De flesta är på bete. Sedan när de ätit och fått vatten passar vi på att rida och träna dem. Efter det rider vi de andra hästarna som är på bete/och eller bygger om hagar och/eller hämtar hö som ska torka på höhässjor som Rudolf och Majja satt upp.
 De här varma dagarna får vi föra vatten till vissa hagar 2 ggr om dagen medan vissa andra hästar knappt dricker alls. Det är väldigt olika från hästflock till hästflock.
Pvermodska och jag bilden har
Annika Hagstedth fotat under gårdagen
Samma här

Än är det länge kvar av sommarlovet
Jarngrima från Galgbacken är 4 år men är redan en fin
ridhäst. Hon får vila under hösten för att smälta
allt hon lärt sig under året.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar