Summa sidvisningar

15 juli 2012

Grävjobb, hagjobb, ridjobb och vindsundersökning

Här på gården har vi hur mycket jobb som helst att göra. Under helgen har vi passat på att gräva upp gamla diken igen. Nu kan vattnet flöda bättre till krondiket och hagarna kan torka bättre. I höstas var det katastrof med allt regnande och hagarna var leriga och hästarna fick klafsa omkring i lera och sörja.Nu har vi också fått material att fylla ut vägen till hagarna med och det ska även fyllas vid ingångar och ligghallar med grövre material så det håller bättre och blir hårdgjorda ytor. Mer material väntas under juli/augusti för att fortsätta fylla och hårdgöra ytor.

Vi har mer grävjobb att göra längre fram och behöver en maskin om någon vecka igen. Vi ska försöka få utgrävt runt vårt nya trapphus samt hall som ska byggas.
Hingstarnas hage har utökats och gjort större nu i kväll och de verkar trivas bra. Idag söndag  var det bra väder igen soligt och blåsigt så det som regnat här under fredag och lördag torkade upp ordentligt.

På fredag den 13 var vi på en ridtur med en tjej från Vasa i Finland. Hon hade haft flera egna hästar där hemma och kunde hänga med bra i svängarna när vi red. Det regnade den större delen av dagen och vi var bjudna på födelsedags kalas i Ripats. Min släkting Mariette fyllde år och vi hade mat och tårta i massor.

Till gården kommer det att komma in 2 nya hyresgäster inom kort. Mer info om det senare.

Náma är nu betäckt med Frakkur och vi ska vänta på att få henne ultraljudad så vi med säkerhet vet att hon är dräktig innan vi tar henne hem igen.

Tjalve var glad och nöjd idag och vill absolut att jag ska skriva om hans besök uppe på sin mormors kallvind. För att ta sig dit måste man klättra på en lång och skranlig stege. Däruppe under plåttaket är det fruktnasvärt varmt och när vi öppnade luckan slog hettan emot oss som om vi öppnat en ungslucka.
Men det bästa av allt och det som Tjalve väntat på i flera år var att få undersöka och titta i alla gamla lådor med alla roliga gamla leksaker och kläder som stoppats undan i årtionden.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar