Summa sidvisningar

12 maj 2012

Kalla vinder sveper över Galgbacken.

Nordanvinden blåser och allt skräp och plast som tinat fram blåser omkring runt gården. På släpvagnen och i hästtransporten finns massor av vinterns ensilageplast samlat. Det blir att åka till tippen med allt skräp så fort som möjligt.

Vissa hagar är leriga och dåliga nu. Andra har redan torkat upp. Det kan bli aktuellt att flytta om lite hästar nu under de närmaste dagarna.

Isa är här och skor hästar för brinnade livet. Hon höll på att missa planet från Arlanda hit till Gällivare i fredags. När det var 4 minuter kvar till avgång blev hon stoppad i säkerhetskontrollen. De började undersöka hennes väskor och fann förstås i bagaget. (Som hon inte hunnit checka in) en mycket mystisk hammare + hårschamppo, diverse mat typ youghurt. Allt beslagstogs givetvis och kontrollanterna tyckte nog hon var mycket underlig som reste med en stor hammare och bryne att vässa slöa knivar med. Tänk om de sökt lite ordentligare och funnit alla vassa knivarna längst ner i väskan också. En mycket misstänkt terrorist kunde det ju kanske vara, med sprängämne i schampoot.


Isa hann aldrig checka in väskan eftersom hon kört fel på någon avtagsväg där nere vid Knivsta. Hon fick springa in med sitt bagage och chansa för att hinna med planet. Vilken tur att även piloten som skulle flyga kärran också var sen.

Sofie fick rida lite med Odda på ridbanan, sedan Odda blivit skodd. Jag=A-K har stressiga dagar här under helgen med alla hästar som ska in  och ut i stallet allt eftersom de är skodda.


Idag har det smält ungefär lika mycket som de andra år brukar se ut kring Valborgsmässoafton. Våren verkar vara 10-15 dagar sen.

Några snöflingar har vi dessutom sett dala ner under dagen. Här inne i huset har vi fått elda lite i spisen för att få igång golvvärmen lite. Det känns lite småkallt.

Några hyresgäster från gården har i fredags åkt i väg till Kalix för att gå western kurs hos Lasse Lindvall ? under helgen. 

Nu till veckan som kommer så flyttar Drifandi och Sleipnir till Koskullskulle. Där bor deras ägare och flickan Ellinor får närmare till stallet. Hennes bästa vän Liv ska få sig en ponny som kommer att vara installad i stallet brevid där Sleipnir och Drifandi ska bo.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar