Summa sidvisningar

18 januari 2012

VECKANS HÄST Hel från Galgbacken

Är bara 2 år gammal i år. Hennes pappa heter Reynir fra Holshusum
Mamman heter Terna från Kavelbro som redan har 2 av sina avkommor i 1.a klass exteriört och med mycket bra 4-gångs egenskaper.
När Hel var litet föl så hoppade hon och studsade fram på sina ben som en gummiboll. Aldrig någonsin har jag sett ett så mjukt och smidigt föl som hon var. Mer lik en katt än en häst. Däremot var hon inte speciellt vacker som mindre.

Nu har hon jämnat ut sig i kroppen och vuxit till. Hon verkar få lika lång fin och tjock man som sina föräldrar. Hon har blivit lugnare så de där hoppen och studsen ser vi inte lika ofta som när hon var mindre, men visst kan hon ännu.


Vi hoppas att hon kommer att avelsvisas i framtiden. Antigen av oss eller en blivande köpare. Tyvärr har man inte ekonomiska förutsättningar att ta fram alla sina egna uppfödningar. En del måste säljas och man får hoppas att de hamnar hos någon som vill satsa på dem. På avelsvisningar eller på tävlingsbanorna.
Hels namn kommer av gudinnan Hel som härskade i dödsriket enligt vikingarna. Hon har också fått sitt namn som flera av våra andra hästar efter mytologiska figurer i forntiden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar