Bending illa skadad


Erika och Josefin (som har prao här denna vecka ) hittade Bending inne i ligghallen. Hon låg så konstigt och andades tungt. Något är fel ! tänkte de och hämtade mig. Kolik ! trodde jag. Men när vi kom ner till ligghallen och fick Bending på benen såg vi att hon fått en spark rakt på hasen.




Hon stödde inte på benet och det blödde från såret. Vi tvingade henne att röra sig för att få upp henne in i stallet. Då gick hon staplande fram. Hennes näsborrar var stora som tefat och hon andades kraftigt, riktigt hyperventilerade.

När vi fick in henne rakade vi hasen och tvättade av såret. Hon fick lite Metacam för smärtan och sedan fick vi ringa till vår käre veterinär igen Peter Zaff.


Bending låg i boxen med benet utsträckt och hade fruktansvärt ont. Jag har aldrig sett en häst med sådan smärta. Efter drygt 1 timme började smärtlindringen att verka och hon blev lite lugnare. Efter en stund hade hon ställt sig upp och åt av höet. Det verkade mer positivt just då iallafall. Peter kom och gav henne pencillin och skrev ut mer metacam som vi ska ge henne nu fredag-söndag.

Hon bör få åka till Boden för röntgen men hon är för dålig för att flyttas just nu. Vi får se hur det går om svullnaden och smärtan ger med sig med medikamenten som hon ska få, eller om hon blir sämre. och ja jag vet att man inte ska ge metacam till dräktiga ston men vad har vi för val när hon har så ont..

En annan sak hände också idag. Vi som bor här ute i landsbygden har en jättebra service från kommunen. Våra små barn får åka taxi till och från skolan, om de inte går på fritids vill säga. I alla normala fall tar det 20-30 minuter så brukar Tjalve vara hemma. Men idag tog det 2 timmar !! Det var Tjalve och en till pojke som var försvunna under 2 tim tillsammans med taxibilen. En utredning pågår om vad som har hänt...




Torsdagsgruppen skulle ha haft sin sista ridlektion före jul idag. Men den blev inställd pga att hela gården, uppfarten och ridbanan är numera en enda stor hockeyplan ;- )

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Jag skäms än idag !

Snoppstenar !

Nuortikon Marja