VECKANS HÄST Snaedis fra Mósfellsbae


Importerades till Sverige som 1 åring av Thilde Höök. Anette Forslund från Malmberget köpte henne tog henne till Malmberget.

Där bodde hon sina första år och som 4 årig nybliven mamma köpte vi henne av Anette. Snaedis hade då fått ett föl med Axjón från Stormsund. Avkomman som nu är 5 år gammal ägs av Anette och heter Alfur från Pouitak.

Snaedis är ett stort sto på 142 cm. Vi brukar skämtsamt kalla henne för bussen, för ibland känns hon stor och klumpig. Men hon har 5 fina jämna gångarter. Är Snaedis på rätt humör så går hon mycket bra och är lydig och fin för det mesta. Men hon kan lika gärna se små gröna troll ute i skogen eller på kanten av ridbanan och hoppa till åt sidledes så man håller på att ramla av i bara farten.





Vissa dagar är hon lugn och fin och man kan sätta alla att rida henne. Andra dagar är hon hoppig, stutsig och busig. Hon avelsvisades som 6 åring och fick en fin hög 1.a klass bedömning för sin exteriör med + för ben och man,svans. Hennes ridegenskaper låg på medel, men hon kan prestera runt 8,0 i alla gångarter enligt Johan H. Men just dessa dagar var hon precis som om hon inte riktigt var inriden och hoppade och stutsade. Vissa ston kan vara lite oberäkneliga, och det kan vara svårt att säga hur det är precis den dagen man har tänkt prestera något på ridbanan.

Hon är nog den mest egensinniga häst vi äger. Hon tar alla gångarter lika lätt men plötsligt kan hon få för sig att inte tölta eller inte trava. Då är det bara att be om lov försiktigt. Snälla Snaedis kan du försöka dig på att trava idag...Snaedis är betäck med Reynir fra Holhusum i år och vi hoppas få ett litet svart föl med charmigt mycket man till nästa sommar.





Snaedis föddes som brun men blir med åren vitare och vitare. Just nu är hon ganska vit och ser passande nog ut som en riktig tomtehäst.

Hon är inga problem med att hålla sig i hull. Henne får man vakta så hon inte blir för fet. Hon gillar mat och skulle nog utan problem klara sig gott på 3-4 kg hö om dagen.





Snaedis pappa är den vackre Aegir fra Litlalandi med 8,71 för exteriör och 8,37 i ridegenskaper.





Mamman heter Holmstjärna från Stykkisholmi och bedömdes på 80-talet till 7,77

Snaedis betyder snögudinna

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Jag skäms än idag !

Snoppstenar !

Nuortikon Marja